Samsung Galaxy Note 8 este unul dintre cele mai importante smartphone-uri ale anului pentru Samsung și unul dintre cele mai așteptate din această toamnă. Prezentat oficial în New York, Samsung Galaxy Note 8 a fost arătat și în România și se regăsește deja în portofolile operatorilor locali, disponibil la precomandă.

Specificații Samsung Galaxy Note 8

Note 8 este vârful de gamă al Samsung pentru cea de-a doua jumătate a anului și vine cu o premieră importantă. Până a ajunge la ea, să trecem în revistă specificațiile.

În primul rând, Samsung Galaxy Note 8 vine cu design mai pătrățos, care îl face ușor de deosebit de Samsung Galaxy S8 și Samsung Galaxy S8+. Marginile sunt drepte, unghiurile sunt ascuțite și dă impresia de telefon serios, pentru oameni serioși, care preferă un design clasic.

Ce nu e clasic în legătură cu designul Note 8 este display-ul de tip Inifinity, care se întinde pe aproape toată suprafața telefonului. Ecranul are diagonala de 6,3 inch și este un AMOLED absolut superb cu rezoluție QHD. Marginile curbate au fost și ele ascuțite ușor, pentru a se "pupa" cu restul carcasei. E un smartphone ușor de ținut în mână și ușor de manevrat.

Sub display se află un procesor cu opt nuclee bazat pe o arhitectură de 10nm, 6GB memorie RAM și un spațiu de stocare care poate fi 64, 128 sau 256GB (extensibil prin card microSD de până la 256GB). Bateria este 3.300 mAh și dispune de încărcare rapidă atât prin portul USB-C, cât și wireless.

Samsung Galaxy Note 8 vine și cu scanarea feței, a irisului, a amprentei, deci opțiuni de securitate sunt suficiente.

Camera foto este premiera despre care vă vorbeam mai sus. Mai exact, Samsung Galaxy Note 8 este primul telefon Samsung care vine cu o cameră foto duală. Aceasta este compusă din doi senzori care dispun de stabilizare optică a imaginii (OIS), ca să iasă pozele bune indiferent de cât de mult te miști sau cât de prost este iluminată încăperea în care te afli. Ambii senzori au 12MP, dar unul este wide și are f/1.7, însemnând că va face poze bune pe înserat, iar al doilea este un teleobiectiv capabil de zoom optic de până la 1,2MP. Desigur, vei putea face portrete cu fundalul blurat, dar vei putea poza și cu ambele camere simultan, ca să alegi apoi formatul care se potrivește cel mai bine scenei fotografiate.

Fiind un dispozitiv Note este evident că există și un S-Pen. Samsung Galaxy Note 8 vine cu stylus S-Pen îmbunătățit, care a căpătat noi puteri. Este optimizat atât pentru scriere, cât și pentru desen și se folosește cu foarte mare ușurință, senzația oferită fiind de creion cu care scrii pe hârtie. S-Pen vine și cu o funcție numită Live Message care "te lasă să-ți expui personalitatea unică și să împărtășești poveștile tale". Prin Live Message poți trimite texte animate sau desene în format AGIF.

Preț Samsung Galaxy Note 8 și precomandă în România

Samsung Galaxy Note 8 nu este un dispozitiv scump, dar având în vedere că aduce ce-i mai bun de la Samsung și, cel mai probabil, de pe piață, prețul Note 8 este justificat.

Astfel, la Orange, Samsung Galaxy Note 8 poate fi achiziționat cu un avans de 150 euro pentru un abonament Orange Me 43 și o rată lunară de 27 euro pe o perioadă de 18 luni. Prețul la liber este de 970 de euro, adică aproximativ 4.449 de lei.

La Vodafone, Samsung Galaxy Note 8 poate fi achiziționat la un pret de la 259 de euro, împreună cu abonamentul Super RED 89. Prețul la liber pentru Note 8 la Vodafone este tot de 970 de euro.

Telekom vinde noul Smartphone la prețul de 4.499 de lei, dar îl poți cumpăra și cu un abonament de 25 de euro pe lună la prețul de 2.899.

Și eMAG are un preț pentru Samsung Galaxy Note 8 la precomandă. Costă 4.499 în versiunea dual-sim.

Până pe 14 septembrie, cei care îl precomandă vor primi gratuit și un dock Samsung Dex care va transforma Samsung Galaxy Note 8 într-un PC.

via GIPHY