Potrivit unui comunicat,Samsung Galaxy Tab Active2 contribuie la transformarea digitală a piețelor verticale, precum industria transporturilor, a siguranţei publice şi a industriei prelucrătoare. Noul produs oferă o gamă variată de funcţii, precum integrarea datelor biometrice, modul multi-window şi capablităţi S Pen care funcţionează în condiţii extreme de muncă, îmbunătăţind productivitatea şi flexibilitatea angajaților din industriile mai sus menționate.

Samsung a adoptat o abordare deschisă cu partenerii săi pentru a extinde experienţa Galaxy Tab Active2, acest lucru însemnând colaborarea cu IBM Maximo pentru a putea îngloba toate capabilităţile de gestionare a resurselor şi a mediului de lucru.

În plus, Galaxy Tab Active2 are opţiuni profesionale de prindere la bordul vehiculelor destinate flotelor comerciale și sectorului public prin parteneriate cu Gamber Johnson și Ram Mounts. Cu ajutorul colaborării cu ECOM Instruments, au fost integrate noi funcții ce oferă protecţie împotriva condiţiilor extreme regăsite în industria petrolieră, farmaceutică şi chimică. Alte funcţionalităţi sunt scanarea portabilă a codurilor de bare oferită de Koamtac, curelele de mână produse de Otterbox şi tastaturile ultrarezistente portabile de la iKey.

Tableta Samsung Galaxy Tab Active2 deţine certificare MIL-STD-810, care asigură durabilitatea tabletei sub presiuni excesive, temperaturi ridicate, medii ostile, vibraţii sau căderi bruşte. Tableta Galaxy Tab Active2 dispune de funcții care asigură durabilitatea, cum ar fi o carcasă de protecţie împotriva şocurilor produse de la 1.2m înălţime, rezistenţă la apă şi praf prin certificarea IP68 şi un ecran tactil mai bun care permite utilizarea tabletei cu mănuşi sau mâini umede. Aceste caracteristici asigură o mai bună durabilitate în condiţii extreme, cu un design simplu şi o interfaţă care permite utilizarea tabletei cu o singură mână.

Tableta subţire şi uşoară este concepută astfel pentru ca angajații din teren să lucreze într-o poziție ergonomică, aceasta având funcţionalităţi care extind instrumentele utile celor aflaţi la locul de muncă, instrumente printre care se află și o variantă îmbunătățită a noului S Pen, cu 4096 puncte de presiune şi opţiunea air command. S Pen dispune de asemenea de certificare IP68 pentru rezistenţă la apă şi praf pentru a fi folosit în medii exterioare, chiar şi în condiţii meteorologice nefavorabile.

Folosind camera îmbunătăţită de 5MP cu Auto Focus de 8MPl, utilizatorii din mediul de business vor putea capta fotografii la calitate mai bună, fie că vorbim de fotografii ale cardului de identitate sau imagini scanate, necesare în activitatea pe care o desfășoară. Un nou scanner de amprentă oferă o autentificare mai sigură, iar funcţia de recunoaştere facială reprezintă o opţiune comodă de deblocare a dispozitivului cu o singură mână. Atunci când tableta este sincronizată cu noul giroscop şi senzorii geomagnetici, angajaţii vor beneficia de o gamă mai largă de capabilităţi ale realităţii augmentate (AR). AR poate acum să fie folosită cu Galaxy Tab2 pentru programul de training al angajaţilor şi pentru gestionarea relaţiilor cu clienţii, companiile având astfel posibilitatea să-şi pregătească angajaţii într-un mediu realist fără a fi nevoie să se deplaseze în teren. Aceasta conţine, de asemenea, funcția NFC.

Dispozitivul dispune și de conectivitate LTE, încărcare facilă şi rapidă cu un control eficient al bateriei mai multor dispozitive şi pini de semnal suplimentar pentru conectarea opțională la tastatură.

Samsung Galaxy Tab Active2 oferă companiilor soluţii îmbunătăţite de securitate, compatibile cu platforma de protecţie și autentificare biometrică Knox, inclusiv un scaner cu amprentă digitală, care oferă o autentificare optimizată la sistemul de securitate și recunoaștere facială pentru a uşura utilizarea hands-free.

Samsung Galaxy Tab Active2 va fi disponibil începând cu octombrie 2017 pe pieţe specifice.

Samsung Galaxy Tab Active2
DISPLAY 8.0” WXGA TFT (1280x800)
PROCESOR

Samsung Exynos 7870

Octa-core 1.6GHz

COMPATIBILITATE LTE Cat.6 (300Mbps)
MEMORIE

3GB + 16GB

microSD de până la 256GB

CAMERĂ 8.0MP AF + 5.0MP, Flash
PORT USB 2.0 Type C, Pogo Pin
SENZORI Accelerometru, Senzor de amprentă, Senzor Gyro, Senzor geomagnetic, Senzor Hall, Senzor de proximitate, Senzor de lumină RGB
CONECTIVITATE WIRELESS Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4GHz+5GHz)
Wi-Fi Direct, BT 4.2, NFC
GPS GPS + GLONASS
DIMENSIUNI, GREUTATE 127.6 x 214.7 x 9.9mm, 415g (Wi-Fi) / 419g (LTE)
CAPACITATEA BATERIEI 4,450mAh, Înlocuibil
SISTEM DE OPERARE Android 7.1
Durabilitate IP68 Rezistenţă la apă şi praf,
1.2m anti-şoc cu carcasă de protecţie,
MIL-STD-810G
Pen S Pen (Certificat IP68, 4096 Puncte de presiune, Air Command)
Securitate Knox 2.8