Samsung HDM Odyssey combină realitatea virtuală cu realitatea augmentată, este uşor de utilizat, dispune de o calitate superioară a imaginii, de un ecran performant care poartă utilizatorii pe noi culmi ale realităţii virtuale, potrivit unui comunicat oficial. Cu toate că nu suntem genul care să laude toate laudele din anunțurile făcute de companii, cei de la Engadget au avut ocazia să testeze dispozitivul, iar impresiile lor sunt foarte apropiate de lucrurile scrise în comunicat.

Cu un display AMOLED dual de 3,5 inci, Samsung HMD Odyssey aduce culori mult mai vibrante şi tonuri de negru mai profunde, pentru imagini mai clare şi mai realiste. Câmpul de vizualizare de 110 grade permite utilizatorilor să descopere realități virtuale incredibile din jurul lor. Casca are două ecrane cu rezoluții 1440x1600 și frecvențe între 60 și 90 Hz, pentru ca ochii să nu obosească.

În ceea ce privește componenta de sunet, Samsung HMD Odyssey dispune de funcția Spatial Sound 360°, oferind utilizatorilor un sunet surround prin căştile premium AKG încorporate.

Utilizatorii pot de asemenea să comunice cu alţi jucători fără a fi nevoiți să își scoată casca, folosind sistemul de microfoane dispuse în tandem.

Casca Windows Mixed Reality Samsung HMD Odyssey a fost proiectată pentru a oferi utilizatorilor cele mai bune experienţe, încă de la început. Spre deosebire de alte dispozitive similare, pe HMD Odyssey nu trebuie să instalezi senzori de mişcare adiționali – este suficient să conectezi dispozitivul la PC şi poţi începe. Datorită senzorului de poziţie și mișcare încorporat, utilizatorii nu sunt restrânşi la un spaţiu limitat în timpul experienţei virtuale.

Pentru o experiență virtuală și mai captivantă, Samsung HMD Odyssey vine cu senzori Six Degrees of Freedom1 (6 DOF) care permit utilizatorilor să facă mişcări intuitive şi naturale. 6 DOF se referă la libertatea de mişcare în spaţiul 3D. Spre deosebire de multe manete de control VR care recunosc doar trei axe, 6 DOF oferă libertatea de a te mişca în faţă şi în spate, stânga şi dreapta, sus şi jos, de a face o mişcare de rotaţie, aruncare şi rostogolire.

Cu ajutorul manetei de control ajustabile, Samsung HMD Odyssey este concepută ergonomic pentru o fixare confortabilă.

Samsung HMD Odyssey vine la pachet cu căşti AKG, sistem de microfoane dispuse în tandem, precum și cu două manete de control. Noua cască Samsung HMD Odyssey va fi disponibilă la finalul anului în Statele Unite, China, Coreea de Sud, Brazilia şi Hong Kong, cu precomenzi începând din data de 3 octombrie în Statele Unite. Prețul nu este foarte mare pentru un astfel de dispozitiv. Samsung HMD Odyssey va costa 500 de dolari.