Galaxy XCover Pro reinventează smartphone-ul menit să reziste, având un design robust, dar în același timp elegant. Galaxy XCover Pro include specificațiile premium ale smartphone-urilor din familia Galaxy, display de calitate, bateria de lungă durată și protecția datelor asigurată de platforma de securitate Samsung Knox.

Cu Galaxy XCover Pro a fost special gândit pentru o gamă largă de industrii, precum cele de retail, producție, servicii medicale și logistică.

Smartphone-ul este rezistent la apă și la praf (are certificarea IP68), putând fi introdus în apă de până la 1,5m adâncime, chiar și fără carcasă și este certificat MIL-STD 810G, ceea ce înseamnă că oferă protecție la altitudini extreme, împotriva umidității și în cazul altor condiții de mediu severe.

Bateria este de 4050 mAh și ar trebui să reziste o zi de lucru. În cazul în care este necesară și mai multă energie, bateria poate fi înlocuită.

Galaxy XCover Pro oferă un ecran cu display FHD + Infinity de 6,3 inci, cu touchscreen îmbunătățit, capabil să funcționeze în orice condiții, inclusiv pe timp de ploaie sau zăpadă. Pentru angajații care lucrează pe teren, modul glove le permite acestora să folosească telefonul chiar și cu mănuși, dar se pot folosi și de comenzi vocale care se transformă în mesaje scris, pentru o comunicare simplă și convenabilă

Samsung oferă angajaților din diferite industrii soluții mobile care îi ajută la îndeplinirea sarcinilor zilnice prin soluții de software și de hardware de la Infinite Peripherals, KOAMTAC, Scandit și Visa. Asociații retail pot gestiona stocurile și plățile, fiind disponibilă scanarea codurilor de bare. Pot folosi inclusiv mPOS ale cărui module de plată sunt disponibile pe baza SDK pentru furnizorii de soluții mPOS.

Galaxy XCover Pro beneficiază de Samsung POS, o soluție de vânzare integrată pe mobil (POS), care a fost aprobată de programul pilot Visa Tap to Phone. Această soluție aduce beneficii angajaților din vânzări, astfel încât vor fi capabili să răspundă preferințelor de plată ale consumatorilor, eliminând astfel nevoia unui hardware POS dedicat.

În altă ordine de idei, telefon are un procesor Exynos 9611, 4 GB memorie RAM și un spațiu de stocare de 64 GB (extensibil cu până la 512 GB cu un card microSD), rulează Android 10 și este dual SIM. Smartphone-ul are o cameră frontală de 13 MP și un sistem dual pe spate format dintr-un senzor de 25 MP și altul de 8 MP. Prețul telefonului este de aproximativ 500 de euro.