Dacă ești în căutare de inspirație și vrei un film despre business și antreprenoriat atunci ar trebui să arunci un ochi peste această listă. Aici vei găsi filme de care ai auzit, pe unele le-ai văzut, iar altele te-ar putea surprinde.

The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley

Acesta a fost probabil cel mai cunoscut film al anului trecut în care este dezvăluit faptul că startup-ul Theranos a fost construit pe o minciună. Acest film este companion al cărții Bad Blood scrisă de jurnalistul John Carreyrou. În film poți vedea cum Elizabeth Holmes a mințit, cum a păcălit investitorii și cum a încercat, fără succes, industria medicală din SUA. Poți urmări filmul pe HBO (HBO GO).

American Factory

În acest documentar poți vedea povestea fabricii Fuyao Glass, care a preluat fabrica abandonată de General Motors din Ohio în 2016. Miliardarul Cho Tak Wong a preluat fabrica americanilor și a pus-o pe picioare angajând 2000 de persoane. Documentarul este produs de Barack și Michelle Obama pentru Netflix.

The Boy Who Harnessed the Wind

Această dramă este regizată de Chiwetel Ejiofor (cunoscut pentru rolul din 12 Years a Slave) și spune povestea lui William Kamkwamba, un băiat de 13 ani din Malawi care a învățat să construiască o turbină eoliană ca să-și salveze satul de la pierire. Producția este bazată pe cartea cu același nume și este disponibilă pe Netflix.

Framing John DeLorean

Pelicula este o parte documentar, o parte ficțiune. Acest hibrid îl are în rolul principal pe Alec Baldwin care-l joacă pe John DeLorean, șeful General Motors care avea să fondeze compania DeLorean Motor Company. Baldwin ajută să spună povestea mașinii DeLorean, felul în care aproape a revoluționat industria auto. Este interesant de văzut de către pasionații de mașini, dar și de antreprenori. Din păcate, este mai greu de văzut din România.

Fyre: The Greatest Party That Never Happened

În această producție Netflix vei putea impostura din spatele acestui festival, cum se folosește minciunea, frauda și documentarul dovedește puterea campaniilor din social media și cum un festival de muzică s-a transformat într-un dezastru. Poți vedea filmul pe Netflix.

Ford v. Ferrari

După ce Ford nu a reușit să cumpere producătorul auto italian Ferrari în anii 60, Henry Ford a devenit determinat să învingă Ferrari în cadrul Le Mans. Matt Damon este designerul de mașini Carroll Shelby și Christian Bale este pilotul de curse Ken Miles. Filmul a intrat în cinematografele din România la finalul anului trecut.

Super Size Me 2: Holy Chicken

La 15 ani după ce a dezvăluit adevărul dureros din spatele industriei fast food în 2004 cu Super Size Me, regizorul Morgan Spurlock se întoarce cu un documentar despre fermele de pui din SUA. Dacă ai văzut Super Size Me atunci știi la ce să te aștepți și de la acest film. Găsești documentarul pe Amazon Prime.