Samsung Z Flip e primul smartphone pliabil cu un display din sticlă, nu din plastic, cum ne-au obișnuit celelalte dispozitive de acest gen. Galaxy Z Flip dispune de un Infinity Flex Display de sticlă ultra subțire flexibilă (UTG) produsă de Samsung, care oferă telefonului un design premium, unic, nemaiîntâlnit pe un dispozitiv pliabil. Decupajul din ecran înseamnă că nu există nicio întrerupere în afara camerei, prin urmare nicio posibilă distragere; în plus telefonul vine cu prima proporție de 21.9:9, ceea ce înseamnă că poți să te bucuri neîntrerupt de conținutul tău preferat.

Balamaua este susținută și de un mecanism CAM dual – mic, dar sofisticat, conceput pentru a se asigura că fiecare închidere și deschidere a telefonului va fi lină, stabilă. Galaxy Z Flip poate sta deschis în diferite unghiuri, precum un ecran de laptop. Sistemul denumit Hideaway Hinge integrează, de asemenea, o nouă tehnologie de curățare, care folosește fibre de nailon care resping praful și murdăria.

Când Galaxy Z Flip este pliat, poate sta deschis în orice unghi, oferind astfel multiple posibilități de a face selfie-uri; poți să ai chiar și video call-uri Google Duo – fără să te folosești de mâini.

Samsung a lucrat îndeaproape cu Google pentru a crea modul Flex – o experiență de utilizare personalizabilă pentru factorul unic de pliere al lui Galaxy Z Flip. Când telefonul este deschis, ecranul se împarte automat în două ecrane de 4 inci, astfel încât să poți vizualiza cu ușurință imagini, conținut sau videoclipuri în partea de sus a ecranului și să le controlezi în partea de jos a ecranului. Poți să vizionezi și să navighezi cu ușurință pe YouTube – un clip să ruleze în partea de sus, în timp ce în partea de jos poți căuta altele, poți să citești descrierea clipului sau să scrii comentarii.

Camera a fost gândită și ea special pentru noile moduri de utilizare. Poți să îți creezi conținut pentru canalele de social media din cele mai bune unghiuri, fără să ai nevoie de mâini sau de un trepied. Poți să faci clipuri în modul Night Hyperlapse sau fotografii în lumină scăzută cu Night Mode – fără să ai nevoie de bliț. Trebuie doar să dechizi telefonul și să îl așezi pe o masă. Când este închis, poți să faci rapid un selfie cu o singură mână, folosind camera de pe spate. De asemenea, poți să înregistrezi video, la raport 16:9 – astfel încât să poți posta instant pe platformele de social media.

Indiferent că Galaxy Z Flip este închis sau deschis, nu vei rata niciun sms, apel sau reminder. Atunci când este închis, poți să verifici data, ora și nivelul rămas de baterie cu o singură privire pe display. Poți să primești notificări în timp real, să răspunzi la un apel sau la un sms fără să fie nevoie să pliezi telefonul.

Specificații Samsung Galaxy Z Flip

- Display principal:

6.7“ FHD+ Dynamic AMOLED Display(21.9:9) Infinity Flex Display

2636 x 1080

425ppi

- Display de pe carcasă:

1.1“ Super AMOLED Display

300 x 112

303ppi

- Procesor:

7nm 64-bit Octa-Core Processor

2.95Ghz(Maximum Clock Speed) + 2.41Ghz+ 1.78Ghz

- Ram și stocare:

8GB RAM with 256GB internal storage

- Baterie:

3.300 mAh

- Cameră selfie:

10MP Selfie Camera: F2.4

Pixel size: 1.22μm

FOV: 80˚

- Cameră principală duală:

12MP Ultra Wide Camera: F2.2

Pixel size: 1.12μm

FOV: 123˚

+

12MP Wide-angle Camera: Super Speed Dual Pixel AF, OIS, F1.8

Pixel size: 1.4μm

FOV: 78˚

OIS for Rear Wide-angle Camera (Optical Image Stabilization)

Up to 8x digital zoom

HDR10+ recording

Tracking AF

Preț Samsung Z Flip

Galaxy Z Flip va fi disponibil în cantități limitate în culorile: Mirror Purple și Mirror Black, pe anumite piețe selectate, inclusiv SUA și Coreea, începând cu 14 februarie 2020, urmând să fie disponibil și în culoarea Mirror Gold în anumite țări. Prețul va fi de circa 1.400 euro, relativ accesibil pentru un astfel de dispozitiv. Samsung Z Flip a fost prezentat odată cu gama Samsung Galaxy S20.