iXperiment introduce un nou program în România: iXweek le propune liceenilor să ia parte la o săptămână de antreprenoriat, în cadrul căreia vor avea șansa să se conecteze cu antreprenori de la nivel național, să își exploateze creativitatea într-un mod interactiv și, cel mai important, să se distreze si să lege noi prietenii cu alți antreprenori tineri.

ixweek-cover-articol

 iXweek se va desfășura în perioada 1-6 noiembrie, în Cluj-Napoca, în două părți diferite. Prima parte, de marți până vineri, va fi axată pe cele 4 etape ale lansării unui start-up: Ideate, Innovate, Initiate, Iterate. Aceasta se va desfășura  în cadrul unor workshop-uri zilnice de 2 ore, intre orele 18:00 si 20:00, la Junkyard Pub.

În cea de-a doua parte, în week-end, tinerii vor lucra cot la cot cu cei mai buni mentori din domeniul antreprenoriatului pentru a-și lansa în două zile propriile start-up-uri. La sfârșitul weekendului desfășurat la Biblioteca Județeană Octavian Goga Cluj va avea loc și competiția finală, în care cele mai bune start-up-uri vor fi premiate  cu abonamente la evenimente sau ateliere de profil, premii în servicii specializate pentru viitoarele lor afaceri și multe alte surprize oferite de partenerii iXperiment. Ba mai mult, echipa câștigătoare este acceptată automat în cadrul acceleratorului de start-up-uri iXperiment, fără a mai trece prin procesul de selecție.

Despre iXperiment am mai scris în acest articol. 

iXperiment a creat această săptămână ca un intro al programului extins ce se va desfășura pe o perioadă de 5 luni, din ianuarie până în mai 2017. iXperiment este primul accelerator de startup-uri adresat elevilor de liceu din Romania, fiind o inițiativă care conectează sistemul educațional cu cel privat. Acesta este un laborator în cadrul căruia adolescenții vin cu cele mai creative idei prin care pot rezolva problemele societății, îmbunătăți viețile oamenilor și crea inovație în comunitate, cu ajutorul resurselor umane, informaționale și materiale ale sistemului privat.

ixweek-program

Până în momentul de față, participanții ediției anterioare și-au lansat propriile idei în diverse domenii (educație, IT etc.), iar start-up-ul câștigător a obținut o bursă de $5000 în cadrul unui program de accelerare din Statele Unite, Watson University (www.watsonuniversity.org). Mai mult, tinerii au lucrat cu antreprenori de top de la nivel național și internațional (Dragoș Petrescu – City Grill; George Deriso – MBA Professor Leeds Business School Colorado; Dan Pitic – Perpetuum; Radu Georgescu – GECAD; Camelia Sucu – Class Living; Iulian Padurariu – Pony Car Sharing; Dana Bates – Fundația Noi Orizonturi).

Pentru a face parte din iXweek, tinerii liceeni din județul Cluj pot aplica aici sau pot afla mai multe detalii aici. Deadline-ul aplicațiilor este 26 octombrie 2016.

Programul a fost fondat de către Mara Șteiu, o tânără din Gherla, acum studentă la Babson College în Statele Unite. În momentul de față, acesta este coordonat de Marius Mariș, Ioana Trușcan și Alexandra Filip.