Dacă vrei să-ți organizezi mail-ul mai bine și să ai acces la contacte mai rapid, am aflat de un nou produs care folosește inteligența artificială. E vorba de Notion AI, o căsuță de mail pentru Gmail (și conturi business Google) care te ajută să fii mai organizat și productiv.

notion

Am fost mereu în căutarea celei mai bune căsuțe de mail. Din acest motiv am renunțat rapid la aplicația standard de pe iPhone, dar și la Gmail sau Inbox. Astăzi folosesc Spark, o aplicație care organizează inteligent mesajele, le pot pune în funcție de prioritate și le pot șterge mai ușor. Dar Notion AI a rămas momentan în telefonul meu și vreau să o testez în perioada următoare pentru a vedea dacă merită.

notion1

Ce face? În principiu analizează căsuța ta de mail (trebuie să-i dai acces să citească mesajele și contactele) și, pe lângă căsuța de mail, mai ai tab-urile Radar și People. Radar citește vechile mesaje și îți reamintește dacă i-ai întrebat ceva pe oameni, iar ei nu au răspuns. Din ce înțeleg, Notion vede că ai pus un semn de întrebare și îți indică să le reaminești oamenilor să-ți răspundă. De asemenea, tab-ul de People organizează contactele în funcție de cele mai noi, cele mai active și cele mai puternice conexiuni (oameni cu care ai alte contacte în comun).

notion2

O problemă descoperită în Notion e că nu susține diacritice, ceea ce e problematic. Acestea nu se văd în mail-uri, dar pot fi scrise. Nici la contactele care au diacritice nu sunt literele prezente.

Pe lângă asta, Notion știe, în timp, cât de rapid îți răspunde un contact. Dacă dai click pe o persoană, aplicația îți spune cât de rapid i-ai răspuns cuiva și cât de rapid ți-a răspuns acea persoană.

notion3

Aplicația e disponibilă pe iOS și Android, dar echipa lucrează și la o variantă desktop.