În urma acestui proces, 6 startup-uri, câte 3 din fiecare oraș, au fost selectate pentru a participa la un bootcamp de marketing internațional, alături de participanți din celelalte orașe europene implicate, la Madrid: REEA Design, Tzitzi-Poc, Raluca Baciu Design din București și Studio11, Senin și WallHallArt din Cluj-Napoca.

Tzitzi-Poc este și unul dintre câștigătorii competiției Startupperul Anului în România.

Creative Business Studio este un accelerator dedicat tinerilor de până în 30 de ani care vor să pornească un startup în industriile creative. O inițiativă internațională Impact Hub, la care au participat antreprenori din București, Cluj, Madrid, Lisabona, Siracuza și Vigo, Creative Business Studio s-a desfășurat în perioada octombrie-decembrie 2018 și a oferit acces la mentori, workshop-uri și training-uri.

În România, programul s-a încheiat cu pitch-uri și cu lansarea unor campanii de crowdfunding pe Startarium pentru startup-urile care au trecut prin procesul de creștere și a unor materiale educaționale cu privire la antreprenoriatul în industrii creative.

Proiectul Creative Business Studio este finanțat sub Acțiunea Cheie 2 a programului Erasmus+ al Uniunii Europene: Parteneriate strategice în domeniile educației, formării și tineretului, acțiune ce își propune crearea de punți de legătură între parteneri din mai multe țări cu scopul de a crește cooperarea internațională prin dezvoltarea de produse educaționale de calitate și inovatoare.

Despre câștigătorii Creative Business Studio

REEA Design creează art printuri, respectiv tablouri care spun o poveste, fie desenate, fie folosind poze încărcate pe contul de Instagram.

Raluca Baciu Design este un brand contemporan, care combină arta cu funcționalitatea, pentru a oferi purtătorilor un mesaj legat de societatea actuală.

Aventurile Tzitzi-Poc este singurul teatru-serial pentru copii construit sub observație psihologică, prin care aceștia învață să identifice emoțiie și să le gestioneze.

WallHallArt realizează decorațiuni pentru perete și amenajarea acestuia (de la tablouri string art până la decorarea peretelui cu lemn de mesteacăn).

Studio11 oferă servicii complete de design interior și produs.

Senin realizează parfumuri prin ingrediente bio de la furnizori premium.

Lista completă a celor 10 participanți din București este disponibilă aici, iar lista participanților din Cluj, aici.

”Acceleratorul Creative Business Studio, pe care l-am organizat în parteneriat cu alte Impact Hub-uri și cu implicarea unor mentori și traineri cu experiență, cărora le mulțumim, a oferit tinerilor antreprenori creativi din București și Cluj atât instrumentele educaționale și de lucru de care au nevoie la început, cât și oportunități de testare și validare prin crowdfunding. Credem în potențialul industriilor creative și ne dorim să vedem o implicare din ce în ce mai mare din partea unor actori diverși în sprijinirea acestui ecosistem.” a declarat Oana Craioveanu, CEO și Co-fondator Impact Hub Bucharest.

7 campanii de crowdfunding lansate pe Startarium

O parte dintre participanții la Creative Business Studio București și Cluj au lansat campanii de crowdfunding pentru produsele lor pe platforma Startarium.

Tzitzi-Poc lansează prima carte de colorat care folosește realitatea augmentată pentru dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor cu vârsta între 2 și 8 ani. Îi poți susține aici.

Mubic Table este o masă inovatoare care dintr-o singură mișcare se transformă după nevoile tale. Susține proiectul aici.

Reglass sunt primii ochelari realizați din plastic reciclat din România. Asamblați manual, aceștia sunt îmbinarea perfectă între sustenabilitate și modă. Descoperă proiectul aici.

Senin, o colectie de parfumuri gândite special pentru a-ți oferi relaxare, detașare, echilibru, optimism. Campania este live aici.

Nautic Knots by DR este o colecție specială de accesorii nautice și aeronautice pentru pasionați. Produsele sunt confecționate din materiale calitative și sunt realizate manual. Susține startup-ul aici.

Albumul Gi’s este colecția ta de fotografii, care prinde energie prin elementele 3D existente pe fiecare pagină a acestuia. Întregul ‘’volum’’ este realizat manual din hârtie, carton, lipici și foarfece. Detalii despre campanie aici.

Environmental 22/ 04 este o colecție de modă realizată din materiale naturale. Tema centrală a acestei colecții este reprezentată de prezența excesivă a deșeurilor în natură. Susține aici.

Resurse educaționale

Pentru a veni în sprijinul tinerilor antreprenori creativi, dar și al formatorilor care livrează programe de training pentru aceștia, programul Creative Business Studio include și o serie de resurse sub formă de ghiduri, care pot fi descărcate gratuit: Train the trainers, Ghid de incubare, Ghidul Startup-urilor în Antreprenoriatul Creativ și Ghid de crowdfunding. Mai multe detalii sunt disponibile pe site, aici.