Ești un programator de web sau mobile? Listează-te astăzi pe BizTool.ro și noi scriem despre tine pe start-up.ro ca să ajungi mai ușor la clienți.

În 12 luni cursurile de programare oferite de companie te pregătesc să devii junior full-stack developer, indiferent de studiile și activitatea profesională anterioare.

Codecool este un startup din Ungaria, lansat în urmă cu 3 ani, care și-a propus formarea abilităților de programare și de soft skills.

Startup-ul a primit 3,5 milioane de euro în runda de finanțare Seria B - oferită de Lead Ventures și Portfolion – și pregătește extinderea pe mai multe piețe, printre care și România.

Până acum, Codecool a instruit și a ajutat 400 de persoane fără experiență anterioară în sectorul digital să își găsească un job în domeniul IT, într-una dintre cele 100 de companii partenere.

Compania va deschide un campus în București, cursurile fiind programate să înceapă în luna septembrie a acestui an.

”Observăm că automatizarea și digitalizarea proceselor business afectează fiecare sector, de la producție și logistică până la vânzări și administrație, schimbare care necesită o forță de muncă echipată cu abilități digitale, nu doar în companiile de tehnologie, ci în toate industriile, fie ele de producție sau servicii. Creșterea companiilor din spațiul central și est european va fi definită de abilitatea acestora de a se adapta la ceea ce se numește transformarea digitală”, declară Balázs Vinnai, fondator Codecool.

Codecool în România

În acest moment, 500 de persoane studiază în 4 campusuri administrate de Codecool în Ungaria și Polonia. Numărul acestora va crește însă la 800 de studenți, pentru că rețeaua se va extinde pe piața din România.

”Conform estimărilor din industrie, pe piața din România există o penurie de aproximativ 50.000 de profesioniști IT. Tot aceste date spun că până în 2020, România va avea un număr de 140.000 de profesioniști în IT. Momentan, peste 60% din companiile românești IT&C văd în recrutarea de personal IT o provocare de business. Discuțiile derulate în ultimul an și jumătate cu jucătorii locali de pe piața de IT, dar și cu cei aflați în căutarea unui loc de muncă, ne-au oferit certitudinea că e nevoie de Codecool aici și că putem îmbunătăți situația angajatorilor și angajaților din sectorul IT”, crede József Boda, Co-Founder și CEO Codecool.

Codecool își propune să devină unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii din Europa în domeniul formării forței de muncă digitală și a managementului talentelor până în 2023. Codecool plănuiește să deschidă 10 campusuri și să dezvolte o rețea de aproximativ 10,000 de persoane până la acea dată. Până acum, Codecool s-a parteneriat cu companii precum: Morgan Stanley, NNG, Vodafone, Siemens, Prezi, Capgemini, Unicredit Bank, Generali, Groupama în a oferi absolvenților săi joburi competitive.

Ce oferă Codecool comparativ cu alte școli de programare?

Codecool oferă angajatului modern o pregătire completă și complexă pentru ca acesta să facă față provocărilor pieței muncii din secolul XXI. Compania a revoluționat metodele tradiționale de training, care pe lângă formarea competențelor digitale, pune un accent puternic pe dezvoltarea abilităților de tip soft-skills cum sunt: soluționarea conflictelor, business-thinking și crearea unei culturi de feedback, toți factori cruciali în mediul actual de lucru.

De asemenea, participanții beneficiază de cei mai talentați și bine pregătiți mentori, cu expertiză dovedită și trec prin materie în ritm propriu, prin metoda de studiu denumită Mastery Based Learning. Codecool menține un dialog activ cu companiile, astfel că informația predată la curs este încontinuu reîmprospătată și adaptată nevoilor din piață. În timpul cursurilor, startup-ul din Budapesta facilitează întâlniri între cursanți și companiile de top care își caută angajați, astfel că aceștia pot participa la interviuri și au garanția unui loc de muncă la finalul programului. În plus, cei interesați de o schimbare în carieră au la dispoziție metode diverse de achitare a cursurilor - plata în avans, plata în rate, plata amânată până la începerea noului job.

Finanțare de 3,5 milioane de euro

Codecool a finalizat recent o investiție în valoare de 3,5 milioane de euro, furnizată de firmele de gestionare a fondurilor de capital din Budapesta - Lead Ventures și Portfolion. Banii vor fi investiți în susținerea obiectivelor startup-ului pentru expansiunea europeană.

”Obiectivul Lead Venture este de a găsi inovatori în piață și de a-i sprijini în evoluția lor, de aceea susținem modelul de training oferit de Codecool. Accesul la capital pentru a sprijini inovația va avea o importanță majoră pentru creșterea competiției pentru Europa Centrală și de Vest”, declară Ábel Galácz, CEO Lead Ventures.

“Campusurile Codecool oferă training actualizat și orientat către practică, fapt demonstrat de rezultatele deosebite obținute de absolvenții lor pe piața de muncă. PortfoLion sprijină planurile de extindere regională ale Codecool, pentru că noi privim lipsa angajaților capabili de pe piața muncii ca pe o problemă ce ia amploare. În afară de finanțare, încercăm să ajutăm compania să își atingă obiectivele prin expertiza noastră financiară și de business”, spune Jenő Nieder, director adjunct al PortfoLion.

Joburi în IT

Codecool își plasează absolvenții în joburi din segmentul IT, compania având deja parteneri de business în 7 țări. Compania din Budapesta este primul start-up din educația IT care completează programul său de training cu garantarea unui loc de muncă cu 99% rată de succes. Compania se află în plină expansiune, cu un venit de 1,3 milioane de euro în 2017, 3,2 milioane de euro în 2018 și țintește la 5 milioane de euro anul acesta.

Misiunea principală a școlii de programare Codecool este de a completa lipsa actuală și viitoare a profesioniștilor din IT.

Centrul de educație IT oferă cursuri de programare intensivă de 12 plus 6 luni în Budapesta, Miskolc, Cracovia și Varșovia și are obiectivul pe termen mediu de a-și stabili prezența în 10 mari orașe europene.

Lead Ventures este una dintre cele mai noi firme de capital de risc și private equity din Europa Centrală și de Est. Fondul sprijină jucători din domeniul energiei, al mobilității, al comerțului cu amănuntul, al tehnologiilor informatice și al internetului, al produselor chimice și al sustenabilității, printre altele. Lead Ventures intenționează să investească 100 de milioane de euro în următorii 5 ani pentru a sprijini creșterea companiilor-pionier, atât în Ungaria, cât și în întreaga Europă.

Membru al OTP Group, PortfoLion este o societate de administrare a fondurilor de capital de risc și capital privat din Budapesta, care investește în regiunea Europei Centrale și de Est. Ei intră în colaborare cu companiile mici și mijlocii care au echipe dedicate de management și un model promițător de afaceri, care se află în căutare de parteneri pentru a descoperi oportunități noi și interesante pe piață.