Mișcarea are ca scop dezvoltarea business-ului TalentBrowse și extinderea sa pe piața din Germania.

Din 2015 până în prezent Valerica Moțoc a condus operațiunile de business și vânzări inclusiv achiziția primilor clienți internaționali ale unui alt startup, CargoPlanning.

În calitate de Business Development Officer, Valerica va coordona creșterea operațiunilor TalentBrowse pe piața din Germania.

Puteți citi aici povestea platformei TalentBrowse, românii care îți aduc un IT-ist la ușă ca să-l angajezi.

“O urmăresc pe Valerica de peste un an și jumătate și sunt impresionată de ambiția și capacitatea ei de a crește un startup”, spune Andreia Pătroiu, cofondator TalentBrowse, menționând că se bazează pe expertiza Valericăi în zona de business development pentru platforme B2B.

"Am ales Germania ca primă piață de extindere deoarece nevoia angajatorilor de acolo pentru specialiști IT a ajuns la peste 100.000 de oameni. Până la final de an ne propunem să generăm venituri de cel puțin 100.000 de euro din piața germană", precizează Andreia.

În 2018, compania a atras o investiție de la fondul de investiții GapMinder, specializat în creșterea și finanțarea companiilor de servicii și startup-uri din Europa Centrală și de Est. Astfel, pentru a consolida piața internă și a accelera dezvoltarea internațională, echipa s-a mărit, ajungând la 8 membri. După runda anterioară de 100.000 de euro, TalentBrowse țintește o nouă rundă de 300.000 de euro pentru a continua creșterea în Germania.

Înființată la București în 2016, TalentBrowse este cea mai rapidă soluție de recrutare IT, care oferă companiilor acces la specialiști gata de a fi intervievați. Mai mult de 400 de angajatori utilizează deja TalentBrowse pentru a contacta și intervieva candidații potriviți, disponibili imediat.

Platforma se remarcă prin finalizarea rapidă a proceselor de recrutare. Dacă în mod obișnuit timpul mediu pentru un proces de recrutare în domeniul IT este de 56 de zile, prin TalentBrowse, cea mai rapidă angajare a fost în 3 zile (de la contactarea candidatului până la acceptarea ofertei de angajare).