Venture Cup România este un concept scandinav non-profit introdus în țara noastră în 2018.

Venture Cup România este parte din rețeaua internațională Venture Cup, iar în acest an vor selecta un startup fondat de studenți care să reprezinte România la University Startup World Cup în Copenhaga.

Așa că, după cum spuneam mai sus, dacă considerați că aveți o idee de afaceri care are potențialul de a avea un impact global, vă puteți înscrie în cadrul competiției care are loc la nivel local.

Date cheie

Perioada pentru aplicații este 18 martie-25 aprilie. Până pe data de 10 mai va urma o perioadă de evaluare a aplicațiilor și alegerea finaliștilor care vor participa în finala locală a Venture Cup Startup Competition. Oraganizatorii estimează că aceasta va avea loc în luna iunie, data exactă urmând să fie anunțată ulterior.

University Startup World Cup 2019, finala din Copenhaga, se va desfășura în acest an între 31 octombrie și 1 noiembrie.

Regulamentul înscrierilor la Venture Cup România 2019

Dacă vă tentează această competiție de startup-uri trebuie să aveți în vedere câteva reguli. Mai multe detalii regăsiți și aici.

Una dintre ele este că toate echipele care își depun aplicații trebuie să aibă măcar un membru care este student, profesor sau care a absolvit recent facultatea (adică în ultimul an). La competiția din România pot aplica și studenți străini, atâta vreme cât îndeplinesc cerințele competiției.

O altă regulă care asigură participarea este aceea că echipele trebuie să aibă drepturi de proprietate intelectuală asupra ideii pe care o înscriu în competiție.

Se pot înscrie tineri și studenți care au cetățenie română, și pot fi înscrise mai multe idei în cadrul unei singure competiții.

De asemenea, planul de afaceri depus în momentul înscrierii în competiție trebuie să fie scris în limba engleză, iar finaliștii își vor susține prezentarea pe scenă tot în această limbă.

Premii

Cele mai bune 40 de echipe vor câștiga o bursă în valoare de 1.000 de dolari și vor fi invitate la finala din Copenhaga. Premiul acestui concurs este de 15.000 de dolari.