Oficialii Rockstart au anunțat recent faptul că își schimbă modelul de operare pentru a oferi suport pe termen lung startup-urilor pe care decid să le includă în cele patru domenii principalele: agrifood, energie, sănătate, tehnologii emergente.

Astfel, până în 2020, toate aceste programe ale acceleratorului vor putea pune la dispoziția fondatorilor de startup și investiții de tip Series B – acest gen de investiții ajută la consolidarea afacerii, investitorii oferindu-le fondatorilor de startup posibilitatea de a-și scala prezența pe piețele pe care activează.

Din 2011 și până acum, Rockstart a accelerat peste 150 de startup-uri, acestea strângând peste 87 de milioane de euro în finanțări și generând peste 700 de locuri de muncă.

În următorii 5 ani, echipa Rockstarts plănuiește să mai susțină încă 200 de startup-uri pe cele patru verticale în care derulează programe de accelerare, oferindu-le și mai mult ajutor financiar pentru a avea acces la piețe noi.

Românii de la ENTY, un startup care face un produs dedicat problemelor de postură și care a fost premiat de Microsoft la Imagine Cup a ajuns la acceleratorul Rockstart din Amsterdam la începutul lui 2018. Puteți citi pe larg povestea lor în acest material.