„Anul 2018 a fost un an în care ne-am dublat activitatea. Am crescut atât ca număr de proiecte, cât și ca cifră de afaceri. Am simțit tot mai mult interesul brandurilor mai mici sau mai mari pentru acest canal, denumit Google Organic (listarea naturală Google). Se pare că brandurile au înțeles că randamentul investițiilor în serviciile SEO de calitate este cel mai bun dintre toate canalele de vânzare online.

Nu mai este suficient să te bazezi doar pe notorietatea brandului, trebuie să fii prezent și pe cuvintele cheie reprezentative pentru business-ul tău”, declară Ovidiu Joița, fondator și CEO al iAgency.ro.

Potrivit fondatorului iAgency.ro, piața de SEO a fost în creștere în 2018 și așa va fi și în următorii ani.

„Piața online este în continuă ascensiune. Vânzările online cresc, competiția este tot mai strânsă, iar bugetele investite în online cresc și ele. Atât timp cât Google este foarte popular în România, va continua să fie cea mai importantă sursă de trafic și de vânzări. Este normal ca toți oamenii de marketing online să nu neglijeze canalul cu cea mai bună rentabilitate a investițiilor (ROI)”, adaugă Ovidiu Joița.

JediSEOSchool.ro, școala de SEO

În condițiile în care piața locală este în creștere, iar numărul specialiștilor în SEO de pe piața locală este unul limitat, Ovidiu Joița anunță lansarea primei școli de SEO din România - JediSeoSchool.ro.

Școala de SEO își va deschide porțile pentru prima promoție de specialiști SEO în februarie 2019, propunând o abordare diferită față de cursurile de SEO obișnuite. Cursanții vor beneficia de o pregătire la un nivel mult mai avansat, modulul de curs desfășurându-se pe o perioadă de 2 luni de zile, cu o frecvență de 3 zile pe săptămână.

Cursurile vor fi susținute de către Ovidiu Joița, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați specialiști de SEO și marketing online din România. Ovidiu a susținut prezentări, seminarii și masterclass-uri la mai multe evenimente de online din România și din străinătate, activând în acest domeniu de peste 15 ani.

„Îmi doresc să cresc piața online românească prin pregătirea unor specialiști SEO și marketeri. Aceștia vor putea face diferența pentru business-urile online de care se vor ocupa. Îmi doresc să găsesc acești oameni sclipitori, care vor implementa cu succes noile concepte de SEO la cele mai importante brand-uri din online”, susține Ovidiu Joița.

Prima promoție a cursului începe pe 4 februarie 2019 și se termină pe 27 martie 2019. Înscrierile au început deja pe data de 1 decembrie 2018 direct pe site-ul www.jediseoschool.ro. Locurile au fost disponibile în limita a 12 cursanți, iar la acest moment au fost ocupate. Cursul însă va avea o frecvență de 2-3 sesiuni pe an.

Cursul este structurat pe 4 direcții sau teme fundamentale pentru optimizarea SEO:

  • Indicatorii de User Experience
  • Optimizare On-Page
  • Optimizare Off-Page și linkbuilding
  • Valoarea brandului în online - brand awareness

Pentru fiecare dintre cele 4 direcții, cei înscriși vor avea parte de un curs complet care va include atât informații teoretice, cât și aplicații practice, dar și seminarii cu invitați-surpriză, nume de referință în mediul online romanesc. Cursurile se vor întinde pe o perioadă de 2 luni, iar absolvenții care demonstrează abilități și calități aparte vor avea posibilitatea de a deveni parte din echipa iAgency.ro.