”Prin Instrucțiunea nr. 2 semnată de către Ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, pentru toate cele trei mecanisme de rambursare, respectiv mecanismul cererii de rambursare cu credit punte, mecanismul cererii de rambursare fără credit și mecanismul cererii de plată, începând cu data de 16.10.2017, Agențiile pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului încheie acte adiţionale pentru toate acordurile de finanțare semnate”, se scrie în comunicatul agenției.

Astfel, aplicanții care au semnat acorduri de finanțare sunt invitați să contacteze Agenția de care aparțin (telefonic sau email) în vederea programării pentru semnarea actelor adiționale.

La începutul acestei săptămâni, ministrul Antreprenoriatului, Ilan Laufer, anunța că Guvernul a ridicat clauza suspensivă pentru programul Start-Up Nation. În cadrul unui eveniment la Ploiești, Laufer a dat și alte statistici privind programul. Astfel, se deblochează suma de 500 de milioane de lei din fonduri europene, iar proiectele pot fi implementate, inclusiv cele cu cerere de plată. La nivelul creditelor bugetare de la Guvern, programul Start-Up Nation a primit 250 de milioane de lei. Guvernul mai trebuie să aloce încă 950 de milioane de lei. Banii deja acordați vor fi utilizați pentru finanțarea firmelor din București, Ilfov și mediul rural, care nu pot primi banii din fonduri europene.