Tabăra, ce va avea loc în Krapets, Bulgaria între 18-22 iulie, se adresează în principal artiștilor creatori de personaje 3D aflați la început de drum, dar și tuturor celor interesați de artă și tehnologie, indiferent de domeniul studiat.

Procesul de înscriere constă în trimiterea unei scrisori de motivație și a unui portofoliu (care să demonstreze familiaritatea cu construirea personajelor din jocurile video) la adresa de email edu@amc.ro, selecția fiind realizată de specialiștii AMC Ro Studio.

Participanții pot trimite materialele necesare până pe data de 5 iulie 2022.

Vor fi aleși 15 participanți, școlarizarea fiind oferită gratuit de organizatori. Costul suportat de participanți este doar cazarea, în valoare de 230 euro.

În timpul Seaside Sculpt Jam, studenții vor învăța direct de la profesioniști din industrie, ceea ce le va oferi o mai bună înțelegere a cerințelor specifice industriei și a fluxului de lucru, plus un set de abilități și perspective asupra realizării de personaje 3D folosind Zbrush.

Printre profesorii invitați se numără Daniel Merticariu și Marius Petre, Character Artists din partea AMC Ro Studio, Claudiu Tanasie, Freelance Character Artist și Nikolay Naydenov și Sofia Christov din partea ARC Academy, Bulgaria.

La finalul taberei, lucrările de artă 3D rezultate vor fi expuse într-o expoziție colectivă în cadrul festivalului de new media art RADAR 2022.