Samsung Smart TV este prima gamă de televizoare din industrie care primește, pentru al treilea an consecutiv, certificarea Common Criteria (CC), iar serviciul de plată Checkout este, de asemenea, certificat de către Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS).

Tehnologia Samsung Knox pentru televizoare conține un root hardware cu un sistem de securitate care încorporează funcționalități de protecție pentru întreaga gamă de televizoare. Integrată în toate produsele Smart TV din acest an, tehnologia Samsung Knox asigură un nivel sporit de securitate. Sistemul detectează și elimină aplicațiile care pot fi dăunătoare și pot fura date importante din alte aplicații. Datorită acestui sistem de securitate sporită, Samsung a devenit primul brand din industrie care a primit certificarea Common Criteria, un standard de certificare recunoscut la nivel internațional pentru securitatea calculatoarelor, care este realizat prin evaluări guvernamentale, timp de trei ani consecutivi.

O altă realizare importantă pentru industria TV este certificarea PCI DSS, primită pentru serviciul de plăți Samsung Checkout, oferită de compania americană de consultanță și certificare UL în cadrul evenimentului CES 2018. Pentru T-Commerce, care permite consumatorilor achiziționarea de produse și servicii prin intermediul televizorului, Samsung a îmbunătățit securitatea serviciului de plată disponibil pe Smart TV. Checkout este un serviciu simplu de plată T-Commerce care criptează informațiile despre cardul de credit. PCI DSS este un standard internațional de securitate a datelor, care a fost implementat de către American Express, Discover Financial Services, JCB International, MasterCard și Visa Inc. pentru toate organizațiile care procesează, stochează sau transmit informații despre cardul de credit.

Pe lângă propriul software de securitate, Samsung și McAfee au dezvoltat, de asemenea, o nouă aplicație de securitate adaptată pentru televizoare, denumită ”McAfee Security for TV”, care a început să fie utilizată din luna aprilie a anului 2017 și care este disponibilă pe toate televizoarele Samsung Smart. Această aplicație de securitate TV oferă dublă protecție pentru gama Samsung Smart TV. McAfee este una dintre cele mai importante companii independente de securitate cibernetică din lume, oferind servicii de securitate în 32 de limbi. Televizoarele Samsung Smart au fost primele din lume care au preluat acest software de securitate inovator.