Acesta este un semn că ecosistemul de startup-uri tech din Europa s-a maturizat. "Interesul pentru startup-urile europene crește", este de părere Ophelia Brown, partener fondator al firmei de venture de capital Blossom Capital, care recent a realizat un fond de 185 de milioane de dolari, în mare parte de la investitori americani.

Anul trecut a fost unul record în materie de finanțare pentru startup-urile europene, cu finanțări de peste 34,3 miliarde de dolari, iar o mare parte din bani au venit pe filieră americană.

În 2018, 7% din finanțările realizate de firmele de venture capital în startup-uri europene implica cel puțin o firmă de venture capital din Silicon Valley, în creștere cu 4%. În 2019, potrivit Atomico, 19% din rundele de finanțare în startup-uri eruopene au inclus un investitor american.

Acum Sequoia caută un partener pentru a conduce echiăa din Europa. Printre numele speculate că ar putea conduce Sequoia din Londra se află și Luciana Lixandru de la Accel, Jan Hammer de la Index Ventures sau Suranga Chandratillake de la Balderton, potrivit Sifted.eu

Rămâne de văzut dacă această mutare va fi una de succes deoarece și alte fonduri americane au venit în Europa, dar nu au avut succes. Accel a reușit, dar Benchmark Europe s-a rebranduit în Balderton, iar IDG s-a închis.