Elrond este una dintre companiile care transformă tehnologia blockchain și a dezvoltat pe lângă o monedă virtuală și portofelul digital Maiar. Compania a ajuns la o evaluare de sute de milioane de dolari, poate chiar miliarde prin dezvoltările din ultimii ani, iar Sergiu Biriș va conduce dezvoltarea Maiar în următoarea perioadă.

Sergiu Biriș are 15 ani de experiență în antreprenoriat, product management și dezvoltare de produse noi. A fondat Trilulilu în 2007, o platformă de videohosting care concura la acea perioadă cu platforme ca YouTube și ajunsese la 3 milioane de vizitatori unici. De asemenea, a cofondat LiveRail, o platformă de video advertising care a fost cumpărată de cătree Facebook pentru aproximativ 500 de milioane de dolari, iar în 2012 a lansat Zonga, o platformă de streaming de muzică.

Conform blogului Elrond, decizia de a se alătura echipei a venit după 9 luni de conversații și explorări privind o posibilă colaborare.

„Tehnologia blockchain va transforma nu doar câteva industrii, ci fundațiile internetului. Elrond este special. După ce l-am cunoscut pe Beniamin și apoi echipa sa, am devenit fascinat de perseverența și viziunea lor pe termen lung”, a spus Sergiu Biriș.

Biriș se va ocupa de dezvoltarea Maiar 2.0, care va adăuga noi funcționalități și care vrea să aducă aplicația la momentul în care să fie utilă noii economii deschise.

Ultimul startup al lui Sergiu Biriș a fost Eventmix, care a strâns 750.000 de euro investiție pe SeedBlink. Eventmix a fost cofondată alături de Andrei Dunca, cel care a fost și cofondator în LiveRail. Business-ul Eventmix merge mai departe, doar că Sergiu Biriș nu se va mai ocupa operațional de acesta.