Astfel, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Roma la mijlocul lunii aprilie a acestui an, cei de la Netflix spuneau că, în 2018, pe platformă vor fi disponibile peste 100 de producții care își au originea în EMEA. De asemenea, atunci au fost anunțate 10 noi proiecte europene - numărul total al producțiilor cu origine europeană ridicându-se, astfel, la 55. Peste 35.000 de persoane au lucrat la proiectele din regiunea EMEA.

Acela a fost și momentul în care s-a anunțat titlul oficial al primului serial orginal turcesc de pe Netflix, iar acum, platforma a dat publicității un teaser și câteva detalii despre acest serial.

Iată care sunt cele mai noi seriale europene pe care le vom putea urmări pe Netflix în această toamnă.

The Protector

The Protector (Protectorul Instanbulului) este primul serial original turcesc care va fi disponibil pe Netflix. The Protector va fi lansat mai târziu în acest an pe Netflix.

Serialul urmărește aventura lui Hakan, un tânăr al cărui univers se trasformă complet atunci când află că este legat de o lume veche, secretă și descoperă că menirea lui este să protejeze orașul Istambul. La începutul poveștii, Hakan nu este nici de departe un erou – este un tip simplu, dintr-un oraș cu 15 milioane de locuitori, unde estul întânește vestul, iar trecutul întâlnește viitorul. El trebuie să învețe rapid că orașul său natal este amenințat de ființe mistice, misterioase și nemuritoare și rolul său este să le oprească. Este o provocare pentru care nu este pregătit – își va împlini Hakan destinul de ultim protector?

Din distribuția seriei cu 10 episoade fac parte: Cagatay Ulusoy, Ayca Aysin Turan, Hazar Erguclu, Okan Yalabik, Mehmet Kurtulus, Saygin Soysal și Burcin Terzioglu.

Vezi care e filosofia din spatele platformei Netflix și află secretele sugestiilor care te fac să binge-uiești.

1983

1983 este, totodată, primul serial original polonez Netflix. Acesta se lansează pe 30 noiembrie 2018 și este un thriller captivant regizat de patru regizori polonezi de prestigiu: Kasia Adamik, Olga Chajdas, Agnieszka Holland și Agnieszka Smoczyńska.

Serialul spune povestea unei lumi distopice în care Cortina de Fier nu a căzut niciodată, iar Polonia este centrul unui univers care modelează viitorul întregii lumi.

La douăzeci de ani de la un atac terorist devastator care a oprit cursul eliberării Poloniei și căderea Uniunii Sovietice, Kajetan (Maciej Musiał), un student la drept și Anatol (Robert Więckiewicz), un ofițer de poliție căzut în dizgrație, descoperă o conspirație care a ținut Cortina de Fier în picioare și Polonia sub un stat polițienesc represiv. Acum, în 2003, după două decenii de pace și prosperitate, liderii regimului adoptă un plan secret pus la cale cu un adversar din anii 1980, care va transforma radical Polonia și va afecta viața fiecărui cetățean. Descoperirea celor doi ar putea stârni o revoluție, iar cei aflați la putere vor face orice să păstreze secretul.

Patru seriale ca să te relaxezi toamna asta după muncă

Din distribuție fac parte: Michalina Olszańska, Zofia Wichłacz, Andrzej Chyra și Krzysztof Wach în roluri principale, alături de alți actori polonezi talentați precum: Ewa Błaszczyk, Edyta Olszówka, Patrycja Volny, Agnieszka Żulewska, Wojciech Kalarus, Mateusz Kościukiewicz, Mirosław Zbrojewicz.