”Prin această decizie, de a deveni partener SAP Business One în România, ne transformăm practic într-un broker de soluții software de tip ERP, în beneficiul clienților noștri. SAP Business One este o soluție software, destinată unui management eficient al afacerilor, care se adresează în special companiilor mijlocii, aflate la a doua sau chiar la a treia implementare de ERP,” a declarat Călin Vlad, directorul general al Serra Software.

SAP Business One este un ERP care ajută organizațiile de talie medie să-și optimizeze procese precum contabilitatea, managementul, relația cu clienții, să gestioneze lanțul de aprovizionare, precum și procesele de producție și de vânzări. La ora actuală, SAP Business One este utilizat de peste 60.000 de companii din mai bine de 170 de țări.

”În același timp, vom continua să ne ocupăm pe plan local de menținerea și dezvoltarea portofoliului de clienți pentru Soft1 ERP al grecilor de la SoftOne Technologies. Sunt clienți cărora li se potrivește mai bine Soft1, și clienți care au mai multă eficiență dacă implementează SAP Business One. Prin această decizie strategică de business, de a deveni broker de soluții de tip ERP, putem să servim cât mai bine ambele categorii de clienți”, a mai spus Călin Vlad.

Serra Software a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de circa 700.000 de euro și anticipează că va finaliza acest an cu o creștere de 85% a acestui indicator, până la nivelul de 1,3 milioane de euro, după ce a devenit partener certificat al SAP Business One în România.

Serra Software are în prezent o echipă de 24 de angajați, care lucrează în cele două birouri ale sale, din București și Brașov.

Ce este ERP

ERP adică sistemul de planificare a resurselor întreprinderii este instrumentul software care facilitează integrarea tuturor informaţiilor dintr-o organizaţie într-o platformă unică. Scopul ERP este să asigure transparenţa datelor în cadrul unei organizaţii şi să faciliteze accesul rapid la orice tip de informaţie utilă pentru desfăşurarea activităţii şi dezvoltarea afacerilor.

Serra Software a fost fondată în ianuarie 2011, prin desprinderea de EVO Experience Software și preluarea portofoliului de clienți Soft1. În luna octombrie 2013, Serra Software a fost recunoscută în mod oficial drept cel mai mare partener din România al grecilor de la SoftOne Technologies, statut pe care îl deține și în prezent.

SAP controlează la ora actuală peste 40% din cota de piață de ERP din întreaga lume.

Soft1 ERP integrează într-o platformă unică toate procesele de business adaptate mediului de afaceri autohton şi a fost dezvoltat în urmă auditării primelor zece soluţii ERP din lume, printre care se numără şi SAP, Sage, Oracle, NavDynamics sau Navision. Sistemul a necesitat investiţii de 5 milioane de euro, iar crearea lui a durat circa patru ani.