Clienții Orange din comerțul maritim vor putea să accelereze transformarea digitală cu servicii de conectivitate la internet prin satelit de mare capacitate, oferite prin parteneriatul dintre SES Networks și Orange.

Prin această înțelegere, Orange va integra infrastructura sa globală cu acoperirea globală a rețelei furnizată de Skala Global Platform de la SES Networks. Împreună vor permite clienților Orange din comerțul maritim să își extindă lățimea de bandă cu servicii globale disponibile oricând și facil. Acest lucru înseamnă că vor putea implementa noi tehnologii la nivelul vaselor maritime care vor exploata avantajele IoT și AI, precum și aplicații cloud.

Combinația dintre instrastructura digitală sigură a Orange și Skala Global Platform a SES Networks – o platformă tehnologică de nouă generație care furnizează acoperire globală prin sateliți geostaționari și „gateway”-uri interconectate printr-o rețea globală terestră - va furniza servicii broadband de încredere și înaltă performanță oriunde, de la piețe dezvoltate la cele mai îndepărtate colțuri ale planetei. Acest lucru confirmă ambițiile Orange de a deveni un jucător cheie în soluții pentru sectorul maritim.

Industria maritimă este într-un proces de schimbări tehnologice rapide, care obligă companiile de profil să încorporeze o gamă largă de soluții digitale pentru a rămâne competitive. Armatorii trebuie să implementeze automatizarea și digitalizarea proceselor la bordul navelor pentru a asigura performanță optimă, eficiență și fiabilitate.

Această nouă înțelegere întărește parteneriatul pe care Grupul Orange și SES Networks l-au încheiat în ultimii ani. Orange a utilizat constelația de sateliți O3b a SES, care operează pe orbită medie (MEO), precum și sateliții geostaționari SES pentru a furniza servicii globale de conectivitate la internet cu latență mică de tip cu fibra optică către clienții din industria minieră. De asemenea, Orange utilizează serviciile MEO și GEO pentru a furniza conectivitate acolo unde este nevoie și a implementa servicii celulare în zone izolate din Africa. Orange este și primul operator care a anunțat că va adopta sistemul MEO de ultimă generație al SES O3bmPOWER, care va fi disponibil comercial în a doua jumătate a lui 2022.

„La Orange continuăm să credem că satelitul este o tehnologie orientată către viitor, iar cele mai recente inovații din această industrie îi vor conferi un loc important în zona telco, fie în Africa, în zone mai dezvoltate din Europa sau America de Nord sau industrii specifice precum navigația. De aceea suntem încântați să reînnoim parteneriatul nostru cu SES, ceea ce va oferi o nouă componentă misiunii Orange de a construit rețele inteligente, deschise și inovative, care să susțină transformarea digitală a clienților noștri și să ofere acces digital către un număr mare de oameni”, a declarat Jean-Luc Vuillemin, Executive Vice President, Orange International Networks Infrastructures and Services. „Comerțul maritim este în căutare de conectivitate globală de înaltă calitate, odată cu intrarea în următoare etapă a digitalizării care presupune implementarea mai multor soluții AI și tehnologii automatizate. Extinderea parteneriatului cu SES va accelera aceast proces al industriei, pe măsură ce vom oferi tot mai multe inovații clienților noștri din navigația maritimă.”

„Am colaborat îndeaproape cu Grupul Orange în ultimii ani pentru a furniza servicii de conectivitate de înaltă performanță la nivel global către clienți din diferite industrii. Orange este primul jucător din zona telco care adoptă vitoare rețea O3b mPOWER, iar în prezent colaborăm pe Skala Global Platform. Prin acest parteneriat, SES va furniza conectivitate la un nou nivel, generând o acoperire fiabilă globală pentru cei din industria maritimă. Soluțiile noastre cu lățime de bandă flexibilă elimină toate barierele care ar putea reține armatorii în a înțelege valoarea investițiilor în digitalizare”, a declarat John-Paul Hemingway, CEO SES Networks.