Aceste soluții de printare nu necesită înlocuirea sau stocarea cartușelor de cerneală, folosind tehnologia cu rezervoare de cerneală de mare capacitate. Printurile rezistă în timp, atât cele monocrom cât și cele full color, iar procesul de printare este unul sustenabil, gama EcoTank Pro A3 fiind o alternativă eficientă din punct de vedere energetic a imprimantelor laser.

„Noile modele din gama noastră EcoTank business sunt o alegere sigură pentru companiile care doresc o abordare sustenabilă a procesului de printare, dar care au nevoie să tipărească la dimensiuni mai mari, de până la A3, cu intervenții minime din partea utilizatorilor”, declară Simona Decuseară, National Sales Manager la Epson România și Bulgaria.

Folosind cu până la 83% mai puţină energie decât imprimantele laser, aceste echipamente cu jet de cerneală sunt bazate pe tehnologia Epson Heat-Free, fără încălzire. De asemenea, L15180 și M15180 au încorporate rezervoare de cerneală de mare capacitate, pentru a reduce timpul cu gestionarea consumabilelor și necesitatea transportării și depozitării cartușelor. Alimentarea modelelor EcoTank Pro cu recipiente de cerneală de mare capacitate asigură un număr de până la 7.500 de printuri alb-negru și 6.000 de printuri color realizate cu un singur set de cerneală”, menționează Simona Decuseară.

Aceste echipamente ecologice pot fi integrate cu ușurință într-un flux de imprimare sigur, prin open connectivity, și ajută utilizatorii să beneficieze de un cost pe pagină redus, dar şi de un cost total de exploatare avantajos. Totodată, L15180 și M15180 sunt ideale pentru creșterea eficienței în grupurile de lucru mici, având un timp de imprimare a primei pagini de numai 5,5 secunde.

„Pe măsură ce companiile se readaptează după o perioadă de schimbare, acestea caută modalități de a se implica în acțiuni de sustenabilitate. Alegerea tehnologiei Epson cu jet de cerneală fără încălzire (Heat-Free) în locul unei imprimante laser reprezintă un exemplu de schimbare mică, dar cu un impact mare și poate sprijini eforturile utilizatorilor de a reduce consumul de energie și deșeurile asociate consumabilelor”, adaugă Simona Decuseară.