Până pe 31 iulie, toți utilizatorii HUAWEI pasionați de fotografie sunt invitați să își găsească inspirația și să își dezvăluie viziunea artistică în fața juriului global. Înscrierile sunt deschise aici.

Lumea este un univers de povești fascinante. Astfel, fiecare utilizator HUAWEI le poate surprinde într-un mod inedit, unic, care să creeze o narațiune interesantă, greu de uitat.

Storytelling – o artă

Fotografia este numită și text cultural. Asemenea formelor scrise, aceasta spune o poveste și stârnește emoții specifice, determinând privitorul să urmărească personajele scenei descrise. Expresivitatea imaginilor este nemărginită, iar rolul fotografului este acela de a o compune conștient și de a construi cu pricepere narațiunea poveștii. Pare complicat? Din fericire, există mai multe trucuri pentru a spune o poveste fascinantă prin obiectivul camerei.

Toți utilizatorii HUAWEI pasionați de fotografie pot afla secretele conținutului vizual profesionist de la membrii juriului Huawei Next Image și pot descoperi că au la îndemână lumea fotografiei, dacă țin cont de câteva trucuri utile. Trebuie doar să le pună în aplicare, să înscrie fotografiile în concurs având șanse mari de a deveni cel mai bun fotograf cu telefonul mobil din lume.

Fotografiile dezvăluie emoții

Atunci când fotograful dorește să surprindă un portret, poate adopta două perspective narative diferite – fie să devină participant, fie să devină observator al poveștii surprinse. Prima abordare implică fotografierea din propria perspectivă și stabilirea contactului cu protagonistul, în timp ce a doua implică privirea de la distanță, fără implicare în povestea relatată.

Indiferent de perspectivă, cel mai important element al portretelor este surprinderea autenticității. Fotograful trebuie să își acorde timp atât lui însuși, cât și subiectului, pentru a surprinde cu succes emoții.

„Elementele cheie pentru un portret bun sunt răbdarea și așteptarea momentului potrivit, până când este dezvăluită personalitatea subiectului surprins. Lucrul cu lumina și fundalul adecvat au nevoie timp. Eu caut acel moment autentic și încerc să transmit o parte din cum este să fii acea persoană.”, completează Steve McCurry, fotoreporter premiat și creator al „Fetei afgane”.

Fotografiile prezintă un nou punct de vedere

În fotografie, schimbarea perspectivei face ca o imagine corectă să devină una fascinantă, care are șansa de a spune o poveste într-un mod complet nou. Atunci când o persoană este familiarizată cu secretele fotografierii în diferite momente ale zilei și nopții va descoperi că, în funcție de lumină, povestea se schimbă ca și cum ar folosi o baghetă magică. Este posibil ca fotografiile de noapte sau în luminozitate scăzută să fie chiar cele care impresionează publicul și câștigă toată atenția membrilor juriului Huawei Next Image.

„Pentru mine, creativitatea a fost întotdeauna o modalitate nu numai de a mă bucura șși de a-mi îmbogăți viața, ci și de a supraviețui. Mi-a adus constant motivația de a dori să văd ce va aduce ziua următoare pentru mine și pentru lucrările mele artistice. Sper că această temă va încuraja oamenii să folosească resursele disponibile pentru a crea ceva ce nu ar fi crezut niciodată că este posibil.”, spune Elizaveta Porodina, artist, fotograf și psiholog clinician.

Fotografiile creează suspans

Punctul culminant este un element cheie în construirea poveștii. Concentrarea pe un anumit element al unei fotografii precum o textură interesantă, o culoare intensă sau detalii care nu sunt vizibile la prima vedere, poate trezi emoții foarte puternice. Astfel, diferitele funcții ale camerei HUAWEI merită testate tocmai pentru a descoperi perspective multiple de fotografiere. Imaginile realizate de la distanță cu zoom, fotografia macro sau o încadrare neobișnuită sunt foarte utile în crearea punctului culminant al unei povești și, prin urmare, a unei fotografii care are șansa de a câștiga Huawei Next Image.

„Fotografia macro poate dezvălui multe detalii din fiecare colț a casei. Plantele și alimentele au un întreg univers de texturi de explorat.", declară Reuben Krabbe, fotograf de natură și sporturi extreme.

Fotografiile inspiră

Cele mai bune povești sunt cele care transmit un mesaj despre care am dori să aflăm mai multe și care pot fi dezvăluite în episoade. Pentru cei care aleg să înscrie un fotoreportaj în competiție, un truc util este acela să se asigure că povestea are o temă clară, dar și elemente captivante care atrag atenția privitorilor.

„Încerc să îmi spun povestea prin viziunile șși interpretările din mintea mea, dar, pentru mine, povestea este în interiorul privitorului. Acesta contemplă șși își creează propria sa poveste, filtrată prin propriile experiențe și puncte de vedere asupra poveștii mele. Sper să îl inspir să facă asta.”, cocluzionează Karolina Henke, renumit fotograf de modă și fine art.

Dacă ai realizat fotografia perfectă, este momentul să o trimiți la categoria selectată a Huawei Next Image Awards 2020 și să devii o inspirație pentru participanții din întreaga lume. Termenul limită pentru înscrieri este 31 iulie, ora 18:00 CET. Fiecare participant poate câștiga următoarele premii în competiția globală:

Marele Premiu: Fotograful anului (3 câștigători)

- NEXT IMAGE Creation Fund în valoare de 10.000 de dolari (înainte de impozitare)

- Un smartphone Huawei P40 Pro (8GB+256GB, culoare aleatorie)

- Diplomă de merit în format electronic

Câștigătorii categoriilor (15 câștigători)

- NEXT IMAGE Creation Fund în valoare de 1.000 de dolari (înainte de impozitare)

- Un smartphone Huawei P40 Pro (8GB+256GB, culoare aleatorie)

- Diplomă de merit în format electronic

Locul al doilea (50 câștigători)

- Un smartphone Huawei P40 Pro (8GB+256GB, culoare aleatorie)

- Mențiuni de onoare (5 câștigători)

- Diplomă de merit în format electronic