Clienții Visa pot obține semnătura electronică accesând secțiunea Certificate Digitale de pe pagina de internet a furnizorului de servicii de plată electronică. Aici vor completa un formular, vor urma pașii pentru identificarea video certificată realizată de Trans Sped și vor primi certificatul.

Întregul proces, de la inițierea procedurii și până la emiterea semnăturii electronice calificate se desfășoară din fața ecranului, prin mijloace electronice, fără a fi nevoie de prezența fizică a beneficiarului la vreun ghișeu sau la vreo instituție.

”Acest parteneriat oferă clienților Visa Business și Visa Premium posibilitatea de a obține semnătura electronică cu certificat calificat în cloud, fără efort și fără deplasări suplimentare”, a declarat Camelia Ivan, CEO Trans Sped, furnizorul de semnătură electronică.

”Semnătura electronică are avantajul utilizării rapide, a costului scăzut, a securității și a autenticității. Acest parteneriat este parte a unei strategii mai ample a Visa în România și în țările din Sud Estul Europei prin care urmărim să accelerăm utilizarea soluțiilor digitale de către clienții noștri și să oferim beneficii tangibile pentru deținătorii de carduri Visa. În condițiile în care cererea de soluții digitale este în creștere, Visa se concentrează pe susținerea consumatorilor pentru ca aceștia să se adapteze cât mai repede posibil la noul mediu, asigurându-ne în același timp că experiența lor este în egală măsură sigură și facilă”, a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa România.

Semnătura electronică cu certificat calificat are, potrivit legislației românești și europene, aceeași valoare ca și cea olografă, o poate înlocui și este opozabilă în justiție. Trans Sped este singurul furnizor din România care are în portofoliu serviciul de identificare video la distanță, certificat conform Regulamentului european eIDAS (910/2014).

Toate instituțiile publice din România sunt obligate prin lege să accepte semnătura electronică cu certificat digital calificat. Aceasta poate fi folosită în relație cu Administrația Financiară, cu Inspectoratul Teritorial de Muncă, cu administrația publică locală și cu orice altă instituție publică sau program guvernamental, inclusiv IMMINVEST.

Trans Sped este partener al Fondului Național de Garantare pentru IMM pentru digitalizarea fluxului birocratic și semnarea cu semnătură electronică a contractelor de garantare și creditare.

Trans Sped este prestator de servicii de încredere (Trust Service Provider) și activează pe piața românească din 2004, oferind încă din 2008 semnătură electronică cu certificat calificat în cloud pe piața națională și internațională. Din 2019, Trans Sped a fost certificată, în conformitate cu Regulamentul european eIDAS, pentru identificarea video certificată.