Ce vei găsi de acum în seria #Legal de pe start-up.ro și de pe canalul nostru pe YouTube? Poți să ne pui orice întrebare juridică, iar noi vom face sesiuni video în care vom încerca să explicăm cât mai bine acele aspecte.
Lasă-ne comentarii pe Facebook, aici pe site sau pe YouTube, pentru a face lista de cele mai importante dileme pe care le aveți ca Ana-Maria Udriște să poată răspunde. Ana este avocat și fondator a startup-ului Avocatoo și Jurio. A fost trainer la tabăra de antreprenoriat Startup Your Life și speaker la evenimente TedX. De asemenea, este și mentor la Innovation Labs.
Pe Ana o poți găsi aici, pe LinkedIn.
Vom publica un video cu sfaturi juridice în fiecare miercuri.
PFA-ul este cea mai simplă formă de organizare, dacă vrei să testezi piața. PFA înseamnă că te vei identifica printr-un CIF, cu care te vei duce peste tot. Și vei avea două patrimonii separate - una este ceea ce faci ca persoană fizică, alta e ceea ce faci ca PFA. Practic, cu ajutorul unui PFA, poți să începi lucrurile în antreprenoriat, e mai rapid și dacă nu treci de un anumit nivel al veniturilor, mai avantajos.
Odată cu noile reglementări fiscale, PFA poate deveni mult mai avantajos decât un SRL la nivel al impozitării, dacă te încadrezi în norma de venit.
Ce este norma de venit? Este un prag al facturărilor pe care le face un PFA, care trebuie să fie peste un plafon minim, dar sub un plafon maxim. Dacă vom depăși plafonul maxim, vom trece la o impozitare în sistem real, astfel încât statul va impozita exact suma realizată.
Dar mai multe detalii are Ana-Maria Udriște, fondator Avocatoo, în noua seria de sfaturi juridice video.