Cu ajutorul platformei Open Budget, poți să vezi unde se duc banii tăi cu exactitate, în funcție de salariul net și salariul brut. Introduci salariul tău, iar platforma calculează automat cât plătești și cât rămâne la tine.

De asemenea, știi mai clar cât dai tu, ca angajat, la stat, cât dă angajatorul și către ce instituții se duc banii noștri.

Intră aici pentru a verifica modul în care arată Open Budget.

Open Budget este o platformă lansată de SoLib – un proiect care îşi doreşte să schimbe aceasta stare de fapt şi să reprezinte un pas înspre mai multă transparenţă şi o mai bună înţelegere a felului în care funcţionează statul român. Open Budget îţi permite să vizualizezi bugetul statului român şi să modifici felul in care sunt alocate fondurile publice.

Platforma conţine şase bugete centrale ale statului, anume: bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, bugetul asigurărilor pentru şomaj, bugetul fondurilor externe nerambursabile şi bugetul activitătilor finanţate din venituri proprii.

Platforma a fost fondată în 2013 de Claudiu Năsui, actualmente parlamentar USR.