Modelul, denumit de aceștia Power Max P18K Pop, ar fi oferit o baterie cu o putere de 18.000 miliamperi, care le-ar fi permis utilizatorilor să-și folosească smartphone-ul în până la 90 de ore de convorbiri, să asculte 100 de ore de muzică și să vizioneze în jur de 2 zile de clipuri video la o singură încărcare a bateriei.

Totodată, în modul de așteptare, bateria trebuia să dureze până la 50 de zile, fiind ideală pentru călătorii lungi în care accelerul la energie poate fi limitat.

După ce la MWC 2019 francezii au prezentat un prototip – și colegul nostru, Tavi, a pus mâna pe acesta și a scris câteva impresii la cald de la standul Avenir Telecom – care se pare că a avut succes, în ciuda dimensiunilor generoase ale telefonului și a greutății impresionante a acestuia, cei de la Avenir Telecom au lansat o campanei de crowdfunding pe Indiegogo cu scopul de a aduce pe piață acest dispozitiv. Iar suma pe care o cereau era, ca să spunem așa, la fel de impresionantă ca și dimensiunile telefonului: 1,2 milioane de dolari.

Francezii sperau să strângă acești bani promițând livrarea dispozitivelor în luna octombrie a acestui an. Însă lucrurile nu au stat chiar așa cum au sperat productorii telefonului: din toată suma de 1,2 milioane de dolari, Avenir Telecom a reușit să strângă....15.005 dolari, după cum scrie The Verge.

Campania a fost un eșec major pentru companie, fiind foarte posibil ca acum acest telefon să rămână doar la stadiul de prototip.

Power Max P18K Pop promitea să ofere un ecran de 6,2 inci Full HD+, cinci camere, dintre care două sunt orientate spre partea din față, incluse în carcasa "pop-up". Totodată, acesta oferea 6 GB de memorie RAM și 128 GB de spațiu de stocare pentru a permite utilizatorilor să treacă ușor de la aplicație la aplicație și să stocheze mii de fișiere multimedia.

Chipset-ul MediaTek Helio P70 promitea să asigure agilitatea și viteza într-o serie de sarcini. Performanța grafică a telefonului a fost îmbunătățită, optimizându-se eficiența energetică și oferind o experiență de neegalat pentru utilizatori.