Piața de tehnologie a fost inundată de ciudățenii în acest an, iar printre smartphone-uri pliabile, cu ecrane găurite în diverse moduri sau cu scheme de control ciudate, am găsit și un telefon care iese în evidență prin dimensiuni. Dar nu într-un mod plăcut.

Energizer Power Max P18K Pop e un telefon uriaș, o cărămidă în adevăratul sens al cuvântului, care ascunde o baterie de 18.000 mAh. Din față, pare ca un telefon normal, cu un ecran OLED care îi acoperă întreaga suprafață, iar dacă îi deschizi camera frontală, aceasta iese din marginea superioară, având un mecanism retractabil.

Toate bune și frumoase până privești smartphone-ul dintr-o parte. Are o grosime! de câțiva centimetri și o greutate considerabilă. E imposibil să-l introduci în buzunar și probabil va trebui să-ți cumperi o poșetă, sau poate un holder pentru curea, ca pe vremuri.

E cel mai butucănos smartphone creat vreodată, probabil unul dintre cele mai mari telefoane mobile care au văzut lumina zilei.

E un dispozitiv ciudat pe care nu înțeleg neapărat de ce și l-ar dori cineva, mai ales dacă luăm în calcul faptul că, în ciuda autonomiei mai reduse, majoritatea telefoanelor de top vin cu funcții de încărcare rapidă care nu te țin legat de priză mai mult de o oră sau două pentru un ”plin”.

Totuși, dacă ești interesat de el, trebuie să știi că va ajunge pe piață în luna iunie a acestui an. Doar să nu ți-l scapi peste picior. Sau să-l așezi pe mese din sticlă.