Prețul de pe etichetă este și el pe măsură: aproximativ 200 de miliarde de dolari.

Așteptat să fie finalizat până în 2030, proiectul va atinge o capacitate de putere imensă: 200GW. Iar asta îl face să fie de o sută de ori mai puternic decât următorul parc solar în clasamentul celor în curs de construcție, potrivit Bloomberg. Este vorba despre un proiect din Australia, care va avea o capacitate de doar 2GW.

În prezent, parcul solar din China este considerat a fi cea mai mare centrală electrică fotovoltaică din lume, cu o capacitate de a produce 1.500MW.

Reprezentanții spun că proiectul va crea 100.000 de locuri de muncă, va tripla capacitatea de generare a energiei electrice din Arabia Saudită și va economisi 40 de miliarde de dolari din costurile de producție necesare în prezent.

Cele 200 de miliarde ar acoperi costurile pentru panourile solare și bateriile de stocare, precum și instalațiile de fabricare a panourilor. Primele două parcuri solare vor putea genera 7,2GW de putere, iar construcția lor este programată să înceapă în acest an, urmând să genereze electrică din 2019, potrivit CNBC.