Softbinator Technologies a avut o evoluție puternică în ultimii ani, ne-am dublat anual veniturile și am menținut această creștere și în 2020. Mai mult, evoluția accelerată pe care am cunoscut-o anul acesta, alături de perspectivele create în acest sens, ne determină să privim cu încredere spre anul următor și să mizăm în continuare pe creștere și dezvoltare”, a declarat Daniel Ilinca, CEO Softbinator Technologies.

Potrivit reprezentanților companiei, deschiderea biroului fizic din SUA va avea loc până la finele anului viitor, având ca scop atât apropierea de clienții actuali din portofoliu, cât și facilitarea relațiilor cu clienții noi. Acesta va fi coordonat local de unul dintre oamenii de bază din cadrul echipei, cu o experiență de peste 7 ani de lucru cu numeroși clienți din SUA.

Totodată, recrutarea va juca un rol principal în planurile viitoare ale companiei, care vizează creșterea echipei cu circa 60%. Astfel, Softbinator Technologies deschide noi poziții, atât de juniori, care să crească în companie, cât și de seniori, care să aducă plus valoare echipei, ce vor activa pe diverse tehnologii, inclusiv blockchain și AI. Având în vedere focusul acual pe remote work, noii colegi nu vor fi împiedicați de distanța fizică pentru a face parte din echipa Softbinator Technologies.

Retrospectivă 2020

La începutul acestui an, Softbinator Technologies s-a desprins din Cornerstone Technologies (CST), noua entitate fiind condusă de Daniel Ilinca. Ca urmare a cererii crescute de proiecte externe, compania a cunoscut un proces de extindere pe piața locală și a recrutat constant specialiști IT de-a lungul anului. În prezent, Softbinator Technologies numără circa 80 de angajați și colaboratori. Totodată, compania are o valoare estimată la circa 8 milioane de dolari și face parte din top 5 cele mai apreciate companii, conform clasamentului realizat de Undelucram.ro.

Evoluția accelerată a companiei în ultimii ani l-a atras în acționariatul companiei pe Andrei Pitiș, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori și investitori IT din România. Acesta s-a alăturat companiei pe poziția de Chairman, devenind și acționar prin Simple Capital. De asemenea, în urmă cu două luni, Bittnet Group - un grup de companii cu activități de educație și integrare soluții IT - a preluat un pachet de 25% din capitalul social al Softbinator Technologies, valoarea tranzacției ridicându-se la aproximativ 2 milioane de dolari.

Pe de altă parte, Softbinator Technologies, alături de Simple Capital, a investit circa 200.000 de dolari în business-ul yummdiet.com - platformă de diete și well-being fondată de Cori Grămescu. Întregul sistem yummdiet.com, de la interfața destinată consumatorilor, până la soluția de administrare destinată utilizatorilor, a fost dezvoltat de Softbinator Technologies.

La nivel de responsabilitate socială, compania s-a implicat și anul acesta în diverse direcții de susținere a educației, ce reprezintă una dintre valorile companiei. Astfel, Softbinator Technologies a sprijinit, pentru al treilea an la rând, proiectul Bursele ANIS, în cadrul căruia a oferit o bursă de 5000 de euro. Totodată, 13 specialiști Softbinator Tehnologies, inclusiv CEO-ul, alocă peste 80 de ore pe săptămână pentru predarea celor mai noi tehnologii studenților de la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București.

Compania s-a implicat activ în susținerea mai multor proiecte caritabile, printre care evenimentul Chess4Education prin care lideri din comunitatea IT au venit în ajutorul copiilor din comuna Curcani, județul Călărași, a donat o tablă smart școlii nr. 74 “Ienăchiță Văcărescu” din București și a fost sponsorul principal al evenimentului Artă'n Dar, proiect inițiat de Daniel Ilinca, CEO-ul Softbinator Technologies încă din perioada studenției. Ajuns la a 11a ediție, Artă’n dar promovează cultura în rândul studenților și aduce zâmbete pe chipurile celor tineri an de an.

De asemenea, Softbinator Technologies s-a alăturat proiectului CTRL+N, program național de reconversie profesională pentru adulți inițiat de Bittnet. În fiecare lună, vor fi oferite minim 50 de burse persoanelor care și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei de COVID-19, celor care nu au abilități digitale de bază sau persoanelor care au venituri mai mici decât salariul mediu pe economie.