Digitus este o platformă care oferă acces în timp real la date și este un instrument deosebit de performant în a avea o imagine de ansamblu asupra afacerii.

Platforma de planificare financiară Digitus este deja folosită de 156 de firme care sunt ajutate, prin cele două module unice pe piața din România, să crească sustenabil afacerile.

Digitus vine cu două module utile antreprenorilor și managerilor de companii.

Primul este cel legat de modelare, unde datele contabile, deși corect și legal introduse, nu ajută întotdeauna antreprenorul să aibă o privire de ansamblu corectă asupra activității companiei. Acest modul performant permite sintetizarea informațiilor către o creștere a eficienței, total separat de contabilitate.

Cel de-al doilea modul e legat de proiecții. Pot fi definite perechi de scenarii, cum ar fi: optimist – pesimist, breakeven – target sau scenarii individuale, de criză sau de creștere. În cazul celui de criză poate fi vorba de scăderea vânzărilor, creșterea prețurilor la utilități, apariția unui concurent care face dumping și altele. În cazul celui de creștere pot fi de la angajat oameni noi sau angajat middle management până la investiția într-un utilaj nou, retehnologizare, creșterea termenelor de plată la clienți, scăderea termenelor de plată la furnizori și nu numai.

Scenariile pot fi urmărite și ajustate în concordanță cu datele noi din piață.

”Dacă am ști ce se întâmplă în viitor, ar fi ușor să luăm deciziile potrivite. Planificând și urmărind începem să învățăm să prezicem viitor cu destul de mare acuratețe și deciziile pe care le vom lua vor fi mult mai de ajutor. Spre exemplu, odată cu folosirea modulului de scenarii, antreprenorul înțelege mult mai în profunzime ce se va întâmpla cu firma lui. Nu e nevoie să aștepte până la jumătate de an, ca în cazul metodelor clasice, să vadă rezultate”, afirmă Adrian Zamfira, fondator Digitus.

Potrivit acestuia, folosind soluția Digitus, antreprenorii pot analiza în pași premergători vânzării, de la numărul de persoane care aud despre produse, până la numărul efectiv de vânzări.

Soluția Digitus se adresează firmelor care doresc să crească sustenabil și pot fi atât startup-uri, unde un plan ajustat în permanență ajută antreprenorul să se concentreze mai bine pe afacere și să o conducă proactiv, până la firmele cărora le-a crescut cifra de afaceri, numărul de angajați, însă întâmpină alt fel de dificultăți, cum ar fi scăderea profitului sau probleme de cash flow.

Pentru directori sau analiști financiar, Digitus este un instrument de productivitate, unde platforma preia activitățile de rutină ca extragerea și pregătirea datelor, însă fără erorile de natură umană, iar aceștia pot lua mai rapid decizii pe baza acestora. În cazul investitorilor și antreprenorilor, Digitus reprezintă un instrument de urmărire a randamentului investiției și de trasare a direcției managementului.

Există astfel o privire de ansamblu rapidă asupra performanței, iar când apar dificultăți în respectarea strategiei cauzele pot fi investigate rapid și poate fi luată o decizie bazată pe toate informațiile relevante.

În prezent, partenerii Digitus sunt cu precădere din industrii de distribuție, HoReCa, servicii și chiar construcții. Compania vizează să ajungă în următorii ani la peste 5.000 de companii din România și 60.000 din afara țării.