Sonos Beam (Gen 2) va fi disponibil la nivel global începând din data de 5 octombrie, la un preț de 2.499 lei, iar precomenzile sunt disponibile începând de astăzi pe www.sonos.com.

La nivel de design, noul soundbar este aproape identic cu versiunea anterioară, însă cu un grilaj diferit, de data aceasta din policarbonat, nu din material textil, ce se asemănă cu cel de pe Sonos Arc (soundbarul premium al companiei - review aici). Are aceleași dimensiuni din trecut, însă Sonos ne asigură că oferă un sunet mai bun.

La fel ca și versiunea anterioară (review aici), noul Beam are un tweeter central pentru redarea sunetelor înalte, patru midwoofers pentru frecvențele de mijloc și joase, trei radiatoare pentru sunete joase puternice și cinci amplificatoare clasa D.

Cu ce vine în plus? Cu un nou procesor care este cu 40% mai performant, iar asta permite și integrarea compatibilității cu standardul Dolby Atmos. De asemenea, Sonos implementează HDMI eARC pe Beam (gen 2) și funcția Trueplay, care detectează și adaptează sunetul oferit de difuzoare în raport cu pereții și cu mobilierul, oferind experiența sonoră ideală pentru camera și configurația fiecăruia.

Spredeosebire de Sonos Arc, Beam (gen 2) se folosește de virtualizare pentru a reda sunet Dolby Atmos, acesta nefiind dotat cu difuzoare care să emită sunetul în sus. Procesorul și software-ul va face în așa fel, încât privitorul să aibă impresia că sunetul trece pe deasupra capului.

„Dolby Atmos este un standard din ce în ce mai popular și folosit de serviciile de streaming precum Disney+, dar și din ce în ce mai folosit de studiourile de filme în realizarea producțiilor”, spune Nate Forand, principal technical project lead Sonos. Tot el a spus că recomandă Sonos Beam (gen 2) celor care au televizoare mai mici, iar Sonos Arc pentru cei cu TV-uri cu diagonale mai mari.

O altă noutate este faptul că serviciul Dolby Atmos Music, dar și conținutul în format Ultra HD vor deveni disponibile pentru produsele Sonos (inclusiv noul Beam) via Amazon Music, însă acesta nu va fi disponibil deocamdată în România. Ultra High Definition al Amazon Music le va permite ascultătorilor să se bucure de conținut într-un format pe 24 de biți / 48kHz fără pierderi, dar și de Dolby Atmos Music, un format audio imersiv. Disponibil fără costuri suplimentare pentru clienții Amazon Music Unlimited, formatul Ultra HD va putea fi ascultat pe toate dispozitivele compatibile cu aplicația S2, cu excepția Play:1, Play:3, Playbase și Playbar, iar Dolby Atmos Music va fi disponibil pe Arc și Beam (Gen 2).

„Sonos Beam nu are conectivitate bluetooth pentru că noi credem că cea mai bună metodă de a livra sunet de calitate wireless este prin intermediul Wi-Fi-ului”, răspunde Nate Forand , apoi adaugă faptul că avantajul acestui soundbar față de altele care au suport Dolby Atmos este faptul că face parte dintr-un ecosistem și că oricând se pot adăuga mai multe boxe pentru o experiență și mai bogată.

Beam poate fi controlat prin intermediul aplicației Sonos, cu telecomanda, cu ajutorul multiplilor asistenți vocali, Apple AirPlay 2, prin serviciile care oferă conținut audio, dar și în multe alte feluri. Utilizatorii pot folosi Beam ca pe un produs de sine stătător sau pot extinde sistemul wireless, adăugând un subwoofer și o pereche de boxe în partea din spate, pentru entertainment și mai imersiv.

Sonos Beam (gen 2) va fi disponibil din octombrie pentru 2500 de lei și va înlocui Sonos Beam (gen 1).