Îmbunătățirile se referă la conectivitate superioară și la funcția de transfer al fișierelor, fotografiere continuă la până la 10 cadre pe secundă folosind shutter-ul mecanic, performanță AF îmbunătățită datorită noilor algoritmi optimizați, dar și o construcție regândită pentru crește durabilitatea și operabilitatea.
„Am adus îmbunătățiri legate de conectivitate și capacități sporite de rețea care îmbunătățesc semnificativ fluxul de muncă al profesioniștilor, realizând, în același timp, și adaptări subtile în ceea ce privește designul, interfața și puterea de procesare ce completează experiența utilizatorului. Aparatul este dedicat fotografilor profesioniști și celor care se află constant pe teren”, Yann Salmon Legagneur, Director de Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe.
Modelul Alpha 9 II încorporează un port 1000BASE-T Ethernet, oferind conexiune gigabit pentru transferul stabil și de mare viteză al datelor. În plus, transferul fișierelor se poate realiza prin transfer FTP cu tehnologii de criptare FTP peste SSL sau TLS (FTPS), pentru securitatea sporită a informațiilor, îmbunătățind și performanța de fotografiere PC remote (tether), cu reducerea întârzierii la declanșare și o latență mai mică a vizorului electronic, folosind aplicația pentru desktop „Remote Camera Tooli. De asemenea, viteza funcționalității încorporate LAN a fost actualizată, adăugându-se o bandă rapidă și stabilă de 5 GHz (IEEE 802.11ac)ii, în plus față de cea de 2.4 GHz oferită de modelul Alpha 9. Noua cameră suportă și toate standardele IEEE 802.11a/b/g/n/ac.
Noua cameră Alpha 9 II are același senzor de imagine full-frame stratificat Exmor RS CMOS de 35mm și 24.2 MP, cu memorie integrată, la fel ca Alpha 9.
Noul model poate realiza o fotografiere continuă și silențioasă la 20 de cadre pe secundă pentru până la 361 de imagini JPEG sau 239 de cadre RAW, fără ca vizorul electronic să prezinte fenomenul de black-out, permițând vizualizarea și urmărirea subiectului și a acțiunii fără întreruperi în timpul fotografierii.
Pentru situațiile în care este preferat shutter-ul mecanic sau în care acesta este strict necesar, noul model Alpha 9 II a fost îmbunătățit pentru a permite fotografierea până la 10 cadre pe secundă, cu o viteză de două ori mai mare decât cea a lui Alpha 9.
Sistemul de focalizare al noului Alpha 9 II conține 693 puncte de autofocus cu detecția fazei în planul focal, acoperind aproximativ 93% din cadru și 425 de puncte AF de contrast. Acest sistem hibrid de autofocus extrem de rapid oferă o performanță de o viteză și o precizie ridicate, asigurând imortalizarea fidelă a subiecților aflați în mișcare.
Modelul Alpha 9 II va fi disponibil în Europa începând cu luna noiembrie a anului 2019 și va costa aproximativ 5.490 de euro.