Lansat în 2019, 360 Reality Audio de la Sony le permite artiștilor și creatorilor de conținut să producă muzică prin cartografierea surselor sonore, cum ar fi vocea, refrenul și instrumentele, și informații referitoare la poziție, plasându-le într-un câmp de sunet sferic.

În prezent, ascultătorii au acces la aproximativ 4.000 de melodii în 360 Reality Audio ale unor artiști precum Alicia Keys, Lil Nas X, Megan Thee Stallion, Noah Cyrus, Zara Larsson și mulți alții. Astăzi, Sony adaugă noi capabilități acestui format muzical inovator;

Primul serviciu de streaming video în 360 Reality Audio

Astăzi, Sony lansează posibilitatea de a viziona conținut video de divertisment live, cu sunet captivant 360 Reality Audio. Pentru a evidenția aceste noi funcții video, Zara Larsson, artista Sony Music Entertainment, va susține un spectacol live exclusiv în 360 Reality Audio pe 12 ianuarie la ora 00:00 AM. Spectatorii vor putea viziona această interpretare pe smartphone, cu ajutorul aplicației Artist Connection. Folosind modelele selectate de căști Sony și aplicația Sony | Headphones Connect , utilizatorii își pot optimiza experiența, prin analizareaa formei unice a urechii, pentru a se bucura de un câmp muzical captivant, perfect optimizat pentru ei.

360 Reality Audio face posibilă crearea unei experiențe muzicale realiste, oferind ascultătorilor impresia că se află la un concert live. Sony speră să folosească această tehnologie spatial sound pentru a crea o soluție inovatoare dedicată iubitorilor de muzică ce nu pot să se bucure de concerte live din cauza situației generate de pandemia de COVID-19.

Sony colaborează cu marile nume din lumea muzicală și cu furnizori de servicii pentru a începe transmiterea acestui nou conținut video în cursul acestui an.

Sony și Virtual Sonics, Inc. au dezvoltat un nou software de creare de conținut numit 360 Reality Audio Creative Suite pentru a le permite muzicienilor și creatorilor să realizeze mai ușor conținut 360 Reality Audio. Software-ul 360 Reality Audio Creative Suite, de tip plugin, este compatibil cu celebra stație de lucru audio digitală (digital audio workstation - DAW). Virtual Sonics, Inc., prin subsidiara sa Audio Futures, Inc., va lansa software-ul la sfârșitul acestei luni.

În plus, Sony și Music.com, distribuite de The Orchard, lansează un program dedicat creatorilor, menit să le faciliteze acestora producerea de conținut 360 Reality Audio utilizând pachetul 360 Reality Audio Creative Suite și apoi să-și transmită conținutul.

Dispozitive compatibile și licențe extinse

Începând din această primăvară, vor fi disponibile pentru achiziție boxele compatibile 360 Reality Audio, modelel SRS-RA5000 și SRS-RA3000. Aceste boxe compatibile WiFi creează o experiență de sunet 360 Reality Audio captivantă, imersivă, utilizând algoritmul unic Sony Immersive Audio Enhancement. Boxele pot fi controlate cu dispozitivele comaptibile cu Google Assistant sau Amazon Alexa, astfel încât utilizatorii să își poată gestiona cu ușurință muzica.

360 Reality Audio poate fi, de asemenea, experimentat folosind căști de la majoritatea producătorilor, în combinație cu un smartphone Android™ sau iOS care are instalată o aplicație de servicii de streaming compatibilă. În plus, Sony colaborează cu alte companii de electronice pentru a promova experiența 360 Reality Audio.

Pentru a continua extinderea bibliotecii sale de dispozitive audio compatibile, Sony va licenția următoarele tehnologii:

  1. Tehnologie de personalizare a căștilor, care analizează caracteristicile auditive ale ascultătorului
  2. Tehnologii care permit telefoanelor inteligente și autovehiculelor să redea conținut 360 Reality Audio