Noile căști Sony vin cu un procesor nou integrat numit V1 care ar trebui să ofere o anulare și mai eficientă a zgomotului de fundal. Mai mult, face asta cu un consum de energie mai mic decât al iterației anterioare.

WF-1000XM4 dispun de microfoane cu senzor dublu de înaltă performanță pentru anularea excelentă a zgomotului. Prin prezența celor două microfoane pentru detectarea zgomotului pe fiecare cască – unul orientat înainte, celălalt către partea din spate - zgomotul ambiental este captat și analizat, ceea ce duce la anularea precisă a acestuia.

De asemenea, căștile au difuzoare de 6 mm cu o suprafață magnetică mai mare cu 20% decât în trecut, iar asta înseamnă un sunet de calitate și performanțe îmbunătățite la frecvențe joase, dar și o capacitate mai bună de anulare zgomotului prin generarea unui semnal de înaltă precizie în ceea ce privește gama de frecvențe joase.

Un alt element nou este dopul special dezvoltat pentru aceste căști. Aceste dopuri sunt fabricate dintr-un material din spumă poliuretanică care ar trebui să maximizeze zona de contact dintre vârful dopului și canalul auditiv.

O altă noutate este faptul că aceste căști sunt mai mici cu 10% față de versiunea anterioară. La fel și carcasa de încărcare și aceasta este cu 40% mai mică. Cu toate acestea, autonomia nu are de suferit, iar căștile ar trebui să ofere o autonomie de 8 ore cu noise cancelling și 24 de ore cu carcasă.

Căștile WF-1000XM4 suportă acum High-Resolution Audio Wireless 3 , datorită LDAC, tehnologia de codare audio Sony deja cunoscută și adoptată în industrie. LDAC transmite de aproximativ trei ori mai multe date (la o rată maximă de transfer de 990 kbps) decât sunetul convențional redat prin Bluetooth.

Procesorul Integrat V1 îmbunătățește, de asemenea, calitatea sunetului și reduce distorsiunile, permițând procesarea codecului LDAC și supraeșantionarea DSEE Extreme.

O altă funcție care vine pe această versiune este speak-to-chat și le permite utilizatorilor să poarte conversații scurte fără a fi nevoiți să-și scoată căștile din ureche. Modul „Quick Attention” este disponibil pe WF-1000XM4, iar dacă utilizatorii doresc să asculte un anunț sau să doar să rostească ceva, tot

ceea ce trebuie să facă este să plaseze degetul peste casca stângă pentru a reduce instantaneu volumul și a lăsa să se audă sunetul ambiental.

Modelul WF-1000XM4 este disponibil în două variante de culoare, negru și alb, și va putea fi achiziționat la un preț de aproximativ 1.370 de lei, începând cu luna iunie 2021.