Funcția Sound Field Optimization măsoară în mod inteligent înălțimea relativă și poziția fiecărei boxe și sintetizează undele de sunet, astfel încât să creeze 12 boxe „fantomă”, adică percepția unui sistem de 12 difuzoare din doar 4 boxe, construind astfel sunet 360.

Înconjurați din toate părțile de sunet care pare că se propagă direct din boxe, cu un câmp sonor optimizat, utilizatorii vor auzi fiecare zgomot al animalelor și fiecare adiere de vânt la intensitate incredibilă, de parcă s-ar afla chiar în mijlocul acțiunii. Datorită percepției create de boxele „fantomă”, câmpul audio devine mai extins și mai cuprinzător.

De asemenea, utilizatorii pot experimenta sunet cinematic surround din confortul propriei case cu suport Dolby Atmos and DTS:X pe HT-A9.

Nu este necesar ca utilizatorii să rearanjeze mobila pentru a poziționa boxele. HT-A9 folosește microfoane duale incorporate în fiecare difuzor, pentru a măsura în mod inteligent înălțimea realativă și poziția cu ajutorul funcției Sound Field Optimization. Acest lucru permite sistemului să genereze percepția că există 12 boxe „fantomă”, aflate în pozițiile ideale pentru a învălui camera în sunet spațial 360. Pentru a activa Sound Field Optimzation, utilizatorii pot să intre oricând doresc în meniul Home, în secțiunea Easy Setup de pe ecranul televizorului – fie la instalare, fie chiar și la câteva luni de la achiziție.

Cele 4 boxe se conectează wireless la cea principală, lucru care elimină necesitatea cablurilor amplasate în sufragerie.

Boxele dispun de unități X-Balanced care au o formă dreptunghiulară unică pentru a maximiza zona diafragmei, oferind astfel un bass mai bogat, menținând presiunea sunetului și claritatea vocală. De asemenea, boxele dispun și de un woofer de tip Wide Directivity care are un efect de cavitate redus prin minimizarea adăncimii, datorită formei concave. Acesta funcționează alături de tweeterul de tip Soft Done de 19mm pentru a reproduce sunete clare și naturale la frecvențe înalte. Mai mult, cu aceste boxe orientate în plan vertical, sunetul proiectat către tavan este reflectat în așa fel încât să creeze o experiență cât mai imersivă. Boxele mai dispun și de margini atent finisate, pentru a reduce difracția sunetului.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

ȘAdăugarea unui subwoofer optional pentru gestionarea frecvențelor joase permite sistemului să reproducă sunetul cu mai mult impact și putere decât înainte. Pentru aceasta sunt disponibile două modele special concepute, pentru a oferi bass mai profund, claritate mai bună a vocii și fidelitate suplimentară, indiferent de ceea ce doresc utilizatorii să asculte. Modelul SA-SW5 dispune de bass bogat la 300W printr-un driver de 180mm cu radiator pasiv. SA-SW3 are o putere de 200W de la un subwoofer bass reflex compact cu un driver de 160mm.

HT-A9 dispune de cel mai nou design Omnidirecțional Block de la Sony. Forma cilindrică reprezintă o singură structură solidă care oferă sunet spațial 360. Se potrivește perfect lângă pereți cu o suprafață plată. Culoarea gri perlat este făcută special pentru a se asorta cu pereți, rafturi sau cu alte decorațiuni de interior.

Modelul HT-A9 va avea un preț recomandat de 8.870 de lei și va fi disponibil începând cu septembrie 2021.

Subwoofer-ul opțional SA-SW5 va avea un preț recomandat de aproximativ 3.940 de lei și va fi disponibil începând cu septembrie 2021

Subwoofer-ul opțional SW-SW3 va avea un preț recomandat de 2.464 de lei și va fi disponibil începând cu septembrie 2021.