Astfel, la începutul lunii decembrie, PlayStation vânduse 70,6 milioane de console PS4 în întreaga lume. Totodată, peste 617,8 milioane2 de jocuri pentru PS4 au fost achiziționate la nivel mondial, atât din magazine, cât și digital, prin intermediul PlayStation Store.

În același timp, la 3 decembrie 2017, numărul de sisteme de realitate virtuală PlayStation VR vândute a ajuns la 2 milioane de unități, 150 de titluri noi fiind lansate pentru platforma PS VR, cu vânzări cumulate de peste 12,2 milioane de copii vândute prin sistemele de retail și digital, prin PlayStation Store, la aceeași dată.

“Interesul pentru această soluție de divertisment câștigă tot mai mulți adepți, iar tehnologia de realitate virtuală devine tot mai atractivă. Mai mult, sprijinul susținut al fanilor, dar și al partenerilor, încă de la lansarea primului PlayStation, în 1994, ne-a permis să transformăm PlayStation în una dintre cele mai importante rețele de gaming din lume”, spune Andrew House, Chairman, Sony Interactive Entertainment.

Portofoliul de jocuri al platformei PS4 va continua să crească, printre cele mai importante lansări numărându-se God of War, Detroit: Become Human, Spider-Man, Shadow of Colossus, Dreams, Days Gone (produse de SIE WWS), Far Cry 5 (Ubisoft) și Monster Hunter: World (Capcom).

În acest moment există peste 130 de titluri și conținut video în dezvoltare pentru PS VR, care vor fi lansate până la sfârșitul anului viitor, inclusiv The Inpatient și Bravo Team (SIE WWS).