Sony Xperia XZ2 Compact s-ar putea să fie un telefon care să un intereseze pe nimeni. În același timp, s-ar putea să fie chiar atractiv pentru alții. La prima vedere e un telefon mic, cu un ecran de 5 inci (da, astăzi așa se vorbește), care e foarte gros și arată destul de urât. Ai crede că e un low range, dar, de fapt, este un dispozitiv premium, cu cel mai bun procesor de la Qualcomm, Snapdragon 845.

Nu știm exact strategia Sony, dar pare că vrea să atingă niște niște de piață pe care alții le ignoră. De exemplu, nișa telefoanelor mici, pe care Apple a lăsat-o descoperită.

Tehnic vorbind, telefonul are un procesor Qualcomm Snapdragon 845, adică cel mai nou și mai puternic procesor de pe piață. Display-ul este unul Full HD, dar nu ai nevoie de mai mult la această dimensiune a ecranului. Memoria RAM este de 4 GB, iar capacitatea de stocare de 64 de GB. Smartphone-ul sosește cu Android Oreo.

E foarte gros și ne-a surprins că bateria este foarte mică. Adică 2870 de miliamperi. Cu optimizare bună, fiind și un ecran mai mic și doar Full HD, autonomia se va putea duce la o zi jumătate totuși. Telefonul e rezistent la apă. Surprinzător, din nou, din cauza dimensiunii: telefonul nu are mufă de căști.

Interesantă e camera. Are o cameră principală de 19 megapixeli și una frontală de doar 5 megapixeli. Așadar, nu e pentru generația selfie, pentru că nu face imagini senzaționale.

Prețul nu a fost anunțat, dar telefonul pare făcut dintr-o combinație de invidie în piață, luând tot felul de trenduri, și identificarea unei nișe care s-ar putea să fie inexistentă. De văzut.

Hands On cu Sony Xperia XZ2 Compact urmărești mai jos.