Încă nu s-a stabilit cu certitudine dacă spiritul antreprenorial este o trăsătură ereditară, înăscută sau dobândită. Dar un elev de liceu din Statele Unite se pare că le are pe toate și planifică să câștige 20 de milioane de dolari până la vârsta de 14 ani.

Andrew Courey are 11 ani și este fiul unui investitor tech, pasionat de matematică, aplicații mobile și antreprenoriat. Recent, CNBC a realizat un material despre ultima lui afacere: lansarea unei cărți despre bitcoin pe înțelesul tinerilor.

Cartea "Early Bird Gets The Bitcoin: The Ultimate Guide To Everything About Bitcoin" a fost publicată pe Amazon Kindle, în ianuarie. Varianta electronică se vinde cu 2,99 $, iar cea print costă 9,99 de dolari.

Andrew spune că a citit mult și a urmărit filmulețe pe Youtube despre minarea de criptomonede și investitori care au făcut averi cu moneda virtuală. El afirmă că oricine poate învăța despre aceste lucruri dacă este dispus să petreacă circa 80 de ore pentru a cerceta sursele, ca în cele din urmă să poată discerne informațiile relevante.

Cartea are 57 de pagini și include capitole despre istoria bitcoinului, portofelele de bitcoin, moneda eterium și ofertele inițiale de monede sau ICO. Termenii folosiți de el sunt simpli și ușor de înțeles. Courey vine cu analogii care să facă o conexiune între lumea reală și bitcoin sau blockchain. Astfel, cei care nu sunt familiari cu acest domeniu, în special copiii, să poată înțelege aceste concepte străine și foarte complicate.

De exemplu, el compară tehnologia registrului blockchain cu un fișier Google Docs distribuit către persoane, care îl pot edita doar prin cumpărare sau vânzare de bitcoin.

Atunci când descrie portofelul electronic pentru bitcoin, Courey scrie că există o cheie publică disponibilă oricui și o cheie privată pe care doar proprietarul o poate accesa. Pentru o înțelegere mai simplă, el face analogia cu serviciul poștal. Astfel, poștașul poate face livrarea la orice cutie poștală, dar numai persoana care deține cheia poate deschide cutia poștală”.

Courey încheie fiecare capitol cu un "fapt distractiv" legat de subiect. La sfîrșitul capitolului privind exploatarea bitcoinelor, el scrie că consumul curent de energie necesar pentru minerit "este estimat a fi mai mare decât cel al 159 țări".

Tânărul spune că i-a luat aproximativ trei luni pentru cercetare și redactare, fiind ajutat de părinți.

Poți citi și acest material despre criptomonede explicate începătorilor: cum ajungi să faci bani reali.