Lansat în 2021, Spark este un liceu hibrid internațional creat pentru a rezolva problemele și a completa lipsurile din programa tradițională de educație. Modelul educațional hibrid “Fit for Future Education” oferă elevilor flexibilitatea de a-și alege și ghida propriul plan educațional. Prin Spark, elevii primesc îndrumarea necesară să își creeze un portofoliu și un plan educațional personalizat pe nevoile și interesele lor.

Ieșind din schema tradițională de școlarizare, Spark oferă flexibilitate și suport. Elevii pot studia ce vor, când vor, și unde vor, aceștia fiind îndrumați de profesori și diriginți. Educația este bazată pe 4 piloni: Academics, Wellbeing, Educație Globală și Leadership.

Mai mult decât atât, materialele și modalitățile de predare sunt adaptate și personalizate încât să corespundă modului în care elevii noștri învață. În plus, Curricula cuprinde o serie de cursuri care sunt destinate să-i ajute pe elevi să se pregătească pentru joburile viitorului. Toate acestea sunt elemente noi pe care Spark le aduce în sectorul educației internaționale.

Fondatorii Spark - Ruxandra Mercea, Florina Popirtac și Raluca Manole - au peste 50 de ani de experiență acumulată în educație și afaceri internaționale, atât în domeniul corporate, cât și în cel antreprenorial. Împreună cu o echipă motivată, acestea își doresc să aibă un impact semnificativ în domeniul educației.

Spark a lansat MVP-ul în Iunie 2021 și, de atunci, peste 80 de elevi din 11 țări s-au alăturat acestei călătorii educaționale inovatoare, ajungând pe toate piețele țintă - nomazi, sportivi și homeschooleri - ceea ce dovedește validarea nevoii acestui model de business în piață. Piața de clienți potențiali se ridică la 870.000 de adolescenți, Spark sperând să obțină o cotă de piață de 13% până în 2030.

„Mi-am petrecut cea mai mare parte a carierei investind în transformarea educației și am avut întotdeauna o pasiune pentru inovație. Suntem încântați că avem deja un impact semnificativ asupra vieții elevilor și familiilor care ni s-au alăturat și vom continua să ne urmăm visul de a schimba modul în care adolescenții învață în liceu” a spus Ruxandra Mercea, Fondator și Director al Spark.

Obiectivul Spark este de a asigura finanțare pentru dezvoltarea platformei, care este echipată să integreze Inteligența Artificială prin învățare automată (machine learning) și automatizare inteligentă (intelligent automation). Printre prioritățile imediate ale Spark se numără extinderea pe piețe noi, atragerea de noi utilizatori și extinderea echipelor de vânzări și marketing. Finanțarea va ajuta la accelerarea dezvoltării acestor inițiative pentru a atinge creșterea dorită.

Până în anul 2028, Spark își propune să ajungă la 40.000 de elevi înscriși pe platformă și 4.000 de școli partenere.

Florina Popirtac, CEO al Spark: „Platforma modernă de învățare virtuală pe care Spark o oferă ajută profesorii și elevii să inoveze și să crească semnificativ calitatea educațională în clasă și nu numai. Ne propunem să devenim cea mai bună alegerea educațională pentru elevi, profesori, părinți și școli din întreaga lume.”

„Spark se evidențiază prin managementul său stabil, prin succesul activităților comerciale și prin oportunitățile de piață. Ei promit un viitor mai bun, realizat prin reinventarea educației tradiționale cu o experiență de predare personalizată, un program de studii modern și rezultate finale foarte tangibile de competențe, certificări și locuri de muncă”, a declarat Andrei Dudoiu, Managing Partner la SeedBlink.

Marcel Anghel (CEO Qubiz), Gabriel Lupaș (Managing Partner Qubiz), Voicu Oprean (CEO AROBS Software), și Iulian Iuga (General Manager XEQTIVE Investments Gmbh) sunt investitorii care cred și au finanțat deja Spark.