Spark, un serviciu care îți permite să închiriezi, pentru durate scurte, mașini electrice, va fi lansat oficial în România peste o săptămână, potrivit unei invitații de presă. Compania a fost creată prin colaborarea dintre bulgarii de la Eldrive și o companie din Lituania.

Compania Spark a fost fondată în 2017 și în Sofia, Bulgaria, are o flotă de mai mult de 100 de vehicule electrice, atrăgând peste 1 milion de euro investiție. Intenția de extindere în România a fost anunțată încă de anul trecut, de către managerul pe Bulgaria al Spark, Stefan Spasov. În Sofia, Spark avea, la finalul anului trecut, peste 20.000 de utilizatori, potrivit Novinite.

Eldrive se ocupă și de instalarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice, deci nu este exclus să vedem mai multe stații instalate în Capitală, pentru a veni în sprijinul unui serviciu de car-sharing electric.

În Bulgaria, tariful pentru Spark este de 0,15 euro pe minut, iar în Lituania te costă 0,17 euro pe minut să închiriezi o mașină electrică. Abia pe 10 iulie vom afla tarifele exacte pentru serviciul Spark în România, dar e posibil ca tarifele să fie ușor diferite.

Serviciul Spark este similar cu cel oferit de Pony, în sensul în care utilizatorii se folosesc de o aplicație pentru a debloca o mașină și pentru a plăti cursa efectuată cu ea. Spre deosebire de servicii de ride-sharing, precum Uber, Bolt sau Yango, în cazul Spark și Pony șoferul ești tu. În momentul de față, Pony costă în București între 1,2 lei și 2 lei pe minut, în funcție de mașina disponibilă.