Aplicația pentru Start-Up Nation se poate testa aici: https://startupnation2018.testare.aippimm.ro.

În tot acest timp, în cazul în care utilizatorii constată probleme în folosirea acestei aplicații, Ministerul a pus la dispoziție o adresă de mail la care persoanele interesate pot trimite sesizări pentru a fi remediate în timp real: directia.imm@imm.gov.ro.

Totodată, oficialii Ministerului pentru IMM-uri au publicat și o listă de răspunsuri la întrebări frecvente transmise pe email Direcției de Antreprenoriat și Programe pentru IMM.

Iată care sunt răspunsurile la cele mai frecvente întrebări la testarea aplicației de înscriere în programul Start-Up Nation 2018. Vă reaminim faptul că formularul final poate fi testat de azi până duminică.

  1. La secțiunea de Date Generale, există în partea de jos opțiunea de scroll pentru a vizualiza și completă toate datele existente în pagină. (În cazul necompletării numărului de telefon persoana desemnată existent în partea dreaptă a ecranului, secțiunea va da erori la salvare).
  2. Aplicația afișează erori la salvare dacă sumele trecute în tabelul de cheltuieli depășesc maximele admise în procedura de implementare (maximum 8.000 lei consultanță, maximum 60.000 soft, etc..).
  3. Opțiunea de download a planului completat după trimiterea formularelor va fi activă la deschiderea oficială a înscrierii.
  4. Nu folosiți virgula în completarea sumelor ci întotdeauna punctul pentru zecimale.
  5. Nu folosiți diacritice, nu sunt vizibile operatorilor.
  6. După ce alegeți opțiunea de plătitor sau cea de neplătitor TVA, pentru a completa sumele în tabelul de cheltuieli CLICK pe "Câmp nou".
  7. Pentru încărcarea unui număr mai mare de oferte de la furnizori, încercați să scanați mai multe oferte în același fișier PDF pentru a vă încadra în 5 câmpuri.

Start-Up Nation 2018 - noutăți în implementarea programului

- acordarea unui avans de până la 30%, la solicitarea beneficiarului;

- simplificarea procedurii de achiziție;

- simplificarea planului de afaceri prin eliminarea proiecțiilor financiare.

”Programul Start-Up Nation este de natură să îi motiveze pe cei care debutează în afaceri. În Programul de Guvernare, sunt și măsuri complementare programului Start-Up Nation, tocmai pentru ca IMM-urile să fie susținute să se dezvolte în toate etapele de creștere a afacerii. În paralel, pregătim Legea incubatoarelor de afaceri care, în scurt timp, va intra în dezbatere publică”, a mai precizat Ștefan-Radu Oprea.

Descarcă documentele necesare pentru a le analiza din acest link. Click pe tot rândul.