Printre modificările susținute în Ordonanța de Urgență publicată în Monitorul Oficial (puteți consulta detaliile despre program în paginile 9-10 ale Monitorului Oficial) se numără faptul că se poate acorda, la solicitarea beneficiarului, un avans de până la 30% din totalul cheltuielilor eligibile aprobate în condițiile stabilite prin schema de ajutor de minimis.

Inițial, oficialii Ministerului pentru IMM-uri aprobaseră Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea ordonanței de urgență nr. 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, prin programul Start-Up Nation, ediția 2018, în data de 7 decembrie. Însă, forma publicată în acel moment avea o eroare de calcul semnalată de consultanți.

Tot de astăzi și până duminică, pe 16 decembrie, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat oferă posibilitatea deja de testare a formularelor necesare pentru înscrierea la programul Start-Up Nation 2018.

Aplicația pentru Start-Up Nation se poate testa aici: https://startupnation2018.testare.aippimm.ro.

Descarcă documentele necesare pentru a le analiza din acest link. Click pe tot rândul.

Principalele modificări aduse ediției 2018 a programului Start-Up Nation se referă la:

• simplificarea programului, care a fost construit pe baza celor mai bune practici învățate în Start-Up Nation 2017;

• creșterea gradului de transparență;

• o atenție mai mare pentru domeniile care au nevoie de susținere din partea statului: producție, servicii, industrii creative și comerț;

• sunt promovate zone ale țării în care numărul de IMM-uri este foarte scăzut - număr de IMM la nivel județean/100 locuitori < 4.

Suma maximă ce va fi acordată este de 200.000 de lei/beneficiar, bugetul fiind aprobat pentru 10.000 de proiecte.

Aplicația pentru ediția 2018 a Start-Up Nation va fi activă 30 de zile lucrătoare, din momentul deschiderii.

Recent, Ministerul pentru IMM-uri a publicat o nouă formă a documentelor necesare înscrierii în cadrul proiectului Start-Up Nation, menționând că înscrierile vor începe în a doua parte a lunii decembrie.

Descarcă documentele necesare pentru a le analiza din acest link. Click pe tot rândul.