Start-Up Nation este un concept gândit și implementat, în primă fază, de Israel, de acolo fiind ”importat” în diverse forme, mai bune sau mai puțin bune, de alte state din lume.

Și în prima jumătate a acestui an Israel a dovedit că este o națiune a startup-urilor, finanțările strânse de companiile tech de acolo ajungând la peste 3,4 miliarde de dolari. Doar în luna iulie a acestui an startup-urile din țară au fost finanțate cu peste 300 de milioane de dolari.

Am stat de vorbă cu Cercetătorul-șef al Israelului ca să aflu ce poate face un stat pentru startup-uri

Domeniile preferate ale investitorilor și cele în care au ales să-și ducă mare parte a banilor, au fost inteligența artificială – mai exact, o companie specializată în crearea de software AI personalizat a strâns 32 de milioane de dolari - securitate cloud – o companie care lucrează pe acest segment a primit 33 de milioane de dolari - stocare, securitate cibernetică și chiar reparații device-uri – un startup care lucrează pe acest segment a primit o finanțare în valoare de 50 de milioane de dolari, semn că israelienilor nu prea le plac ecranele sparte de pe smartphone-uri.

Dacă vreți să vedeți o comparație la rece între cum și-au dezvoltat startup-urile cei din Israel și ce se întâmplă la noi, citiți acest material.