Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri a fost invitat ieri la o conferință organizată de Consiliul Națiional al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și a vorbit despre reluarea programului Start-Up Nation.

El a spus că toate programele de sprijinire a IMM-urilor locale, deja binecunoscute în anii anteriori, se vor relua de la mijlocul lunii iunie. Printre programele menționate sunt Start-Up Nation, programul pentru comerț și cel de microindustrializare.

Virgil Popescu anunța deja de la începutul anului că Start-Up Nation va suferi modificări și va fi orientat spre business-uri mult mai antreprenoriale și inovatoare. De asemenea, în programul de comerț și servicii vor fi oferite granturi de până la 250.000 de lei, iar pentru programul de microindustrializare vor fi 450.000 de lei pentru firmele care vor să facă investiții în echipamente tehnologice.

Decizii pentru Start-Up Nation 2018/2019

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a decis prelungirea cu trei luni a perioadei până la care beneficiarii programului Start-Up Nation, sesiunea 2018/2019, pot depune cererile de plată/rambursare aferente dosarelor de finanțare admise în limita bugetului.

Conform prevederilor Ordinului Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri nr. 902/23.04.2020, cererile de plată/rambursare pentru programul Start-Up Nation 2018/2019 se pot depune până cel târziu la data de 28 septembrie 2020, a transmis ministerul într-un comunicat.

Astfel, prin Ordinul nr. 902, termenul a fost prelungit de la data de 28 iunie 2020 până la 28 septembrie 2020, cu menținerea condiției de maxim 1 an de la intrarea în vigoare a acordului de finanțare. ATENTIE: perioada stării de urgență NU se ia în calculul termenului de 1 an.

Detalii suplimentare poți vedea în acest articol.

Urmărește discuția din cadrul VorbIMM organizată de CNIPMMR în video-ul din cadrul acestui articol.