Programul Start-Up Nation Romănia este una dintre cele mai bune inițiative privind finanțarea afacerilor mici sau mijlocii, dar proiectul este unul încâlcit, cu numeroase ambiguități. După ce a fost modificat de trei ori, s-ar părea că Start-Up Nation România a ajuns la o formă finală.

Totuși, pentru a clarifica lucrurile, reprezentanții Minsterului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat au organizat o serie de evenimente speciale. Cea mai recentă a avut loc în Capitală, la Facultatea de Drept.

În cadrul evenimentului, Ilan Laufer a prezentat un nou plan de afaceri pentru Start-Up Nation Romănia, un plan de afaceri simplificat. "Vreau să se termine orice discuție care spune că planul de afaceri este unul complicat", a declarat Laufer. Cu toate că planul de afaceri Start-Up Nation Romănia ar trebui să fie mai simplu, secretarul de stat a declarat că singura cheltuială ce va trebui făcută înainte de înscrierea în proiect va fi costul consultanței.

Noul plan de afaceri pentru Start-Up Nation Romania

În primul rând, planul de afaceri pentru Start-Up Nation România se va înscrie online. Asra înseamnă că viitorii antreprenori nu vor trebui să stea la cozi la ghișee. De asemenea, și evaluarea punctajului pentru planul de afaceri se va face online și, potrivit lui Laufer, totul se va întâmpla "în timp real' și "transparent".

Limbajul din planul de afaceri pentru Start-Up Nation a fost clarificat. Au fost eliminate unele cerințe (precum specificare exactă a spațiului ce urmează să fie închiriat - valoarea chiriei, adresa exactă etc.).

Noul plan specifică faptul că punctajul pentru inovare va putea fi primit dacă 25% din valoarea totală a planului este cheltuită pe echipamente tehnologice mai noi de trei ani de zile.

Colegii de la StartupCafe au obținut noul plan de afaceri pentru Start-Up Nation România înainte ca acesta să fie publicat pe AIPMM.RO.

Model Plan de Afaceri Start Up Nation 18 mai 2017 by Claudiu on Scribd

PFA, CMI, II și IF, eligibile pentru Start-Up Nation

Ilan Laufer a anunțat că și cei cu PFA (Persoană Fizică Autorizată), CMI (Cabinet Medical Individual), II (Intreprinderi Individuale) și IF (Instituții Familiale) sunt eligibile pentru programul Start-Up Nation.

De asemenea, cei cu PFA vor putea aplica cu același CAEN pe care activează în acest moment.

Noul plan de afaceri pentru Start-Up Nation România urmează să fie publicat pe 19 mai, iar aplicația online pentru înscrierea în program va fi dată în lucru.