Cu o săptămână înainte de finalizarea înscrierilor s-au făcut 12.273 de conturi pe site și au fost introduse peste 4.700 de planuri de afaceri. Peste 11.000 de locuri de muncă au fost asumate prin intermediul planurilor de afaceri. Astfel, peste 8.000 de locuri de muncă au fost asumate pentru absolvenți și șomeri.

Vârsta medie a antreprenorilor care au depus pentru Start-Up Nation este de 36 de ani. Cele mai multe aplicații au fost făcute din București, Cluj, Timiș, Iași, Ilfov, Constanța, Dolj, Prahova, Bihor și Brașov.

"Programul va fi susținut așa cum am promis, există buget alocat și în funcție de capacitatea noastră de a contracta, vom primi banii la rectificare", a declarat Ilan Laufer.

Trei bănci partenere pentru creditele punte

"Astăzi s-a încheiat perioada pentru înscrierea partenerilor de implementare. A fost o scurtă prelungire, fiindcă unii dintre parteneri, având nevoie de aprobare externă, nu s-au încadrat în termenul acordat", a spus Ilan Laufer despre programul Start-Up Nation.

Ministerul a primit 3 oferte concrete - Banca Transilvania, CEC Bank și BCR. Acestea vor acorda credite punte, pentru finanțarea antreprenorilor selectați în programul Start-Up Nation, pe baza acordului de finanțare cu statul. Potrivit lui Ilan Laufer, creditul punte va fi aprobat în doar 10 zile și nu se vor negocia condițiile individual.