Ilan Laufer a declarat, pentru start-up.ro, că nu se pune momentan problema prelungirii termenului de aplicare pentru Schema de Ajutor de minimis Startup Nation. Aplicațiile vor fi închise pe 14 iulie și pot fi făcute pe site-ul startupnation.aippimm.ro.

“Ne așteptăm ca numărul aplicațiilor va trece de 10.000 în ultima săptămână. În momentul de față sunt mai mult de 10.000 de utilizatori în platformă, dintre care mulți vor depune mai multe proiecte, deoarece sunt consultanți”, a declarat ministrul Ilan Laufer.

De asemenea, el a declarat că singura variantă prin care s-ar lua decizia de prelungire sau deschiderea unui nou apel pentru Start-Up Nation ar fi în cazul în care nu vor fi 10.000 de aplicații, iar banii ar rămâne necheltuiți.

Până la ora scrierii articolului au fost depuse 3.845 de proiecte pentru programul Start-Up Nation. Programul poate oferi până la 44.000 de euro unor afaceri deschise după ianuarie 2017.

Ilan Laufer a mai spus pentru start-up.ro că vrea să transmită un mesaj tuturor celor care vor să depună la Start-Up Nation că programul este în continuare prioritar, “poate cea mai importantă inițiativă din programul de guvernare”, și că urmărește și are grijă de program inclusiv din această poziție, chiar dacă are mai multe responsabilități ca atunci când era secretar de stat.