Publicarea schemei de minimis pentru Start-Up Nation România în Monitorul Oficial înseamnă oficializarea programului. Asta înseamnă că programul va putea începe pe data de 15 iunie, data programată, iar cei care doresc să obțină finanțare pentru afacerile lor se vor putea înscrie începând cu ora 10.00 a acelei zile.

În Monitorul Oficial, programul Start-Up Nation apare în Partea 1, 431 și 431 bis. Înscrierea în programul Start-Up Nation se va face prin intermediul unei aplicații online pusă la dispoziție de aippimm.ro.

Aplicația pentru înscrierea în Start-Up Nation România a putut fi testată în weekendul 9-11 iunie și, potrivit reprezentanților guvernului, peste 2500 de persoane au încercat să vadă care va fi procesul prin care vor trebui să treacă pe data de 15 iunie.

Punctajul îți va fi calculat automat și apoi vei putea trimite toate datele și documentele mai departe, pentru a fi înregistrate. Aplicația este una simplă și pare ușor de folosit, iar feedback-ul celor care au încercat-o a fost, în mare parte, pozitiv.

Programul promite finanțări de până la 44.000 de euro (bani nerambursabili) pentru până la 10.000 de noi afaceri.

Programul Start-Up Nation România "are ca principal scop stimularea înființării de noi societăți comerciale în România". Practic, oferind sume de bani considerabile, statul speră că va avea de câștigat pe termen lung, stimulând economia și diminuând rata șomajului.

"Prin intermediul programului Start-Up Nation, guvernul României își dorește să înființeze aproximativ 15.000 de noi locuri de muncă în piață", a declarat Ilan Laufer într-un clip video publicat pe contul lui oficial.

"Start-Up Nation are și un rol educațional foarte important. Prin intermediul acestui program dorim să apropiem cât mai mulți tineri din România spre zona de antreprenoriat. Iar, pentru aceasta, cei care sunt tineri absolvenți (din 2012 până în prezent) vor primi un punctaj suplimentar, dacă vor aplica în cadrul programului", mai explică Laufer.

Documentele necesare pentru Start-Up Nation România au fost puse la dispoziția celor interesați în urmă cu câteva zile. Poți descărca documentele pentru Start-Up Nation de aici.